avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozitare tichete de masa cadou ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozitare tichete de masa cadou ?

Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de plata a acestor tichete iar cand am intrebat pentru ce mi s-a raspuns ca mai nou ele se impoziteaza.Eu stiam ca tichetele cadou date cu ocazii speciale bine stabilite(Martisor,Ziua copilului,Craciun) si intr-o limita valorica anume nu sunt impozabile.
Stie cineva ce prevede exact noul Cod fiscal legat de tichetele cadou ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:50, 29 Decembrie 2011
nu mi se retine doar impozitul aferent acestor tichete....din rest plata....mi se scade valoare bonurilor de masa....si mi se vireza pe card doar diferenta(ex;rest plata900-18o tichete masa=rest plata 720)...asta e procedura firmei )...percum si cei 16%impozit pe bonuri....si asta e unul din motivele pentru care i-am dat in judecata...ca sa nu mai spun ca la dosar am depus eu fluturasii care ai primeam....si a depus si firma un alt set de fluturasi ,total diferiti in care nu sint trecute aceste bonuri de masa.,,,si desii exista precese verbale de la ITM ca programul de lucru este de 12/24...12/48...in pontajul lor nu am nici o zi din an pontata cu 12 ore!!si cum stiu ca justitita in tara asta e de kakat ..ca si tara.....astept minunea...!!!
1.Tichetele de masa nu sunt una si aceeasi cu tichetele cadou,la care m-am referit.
2.Ce clauze salariale ati negociat si consemnat in contractul dvs. de munca?(salariul brut m-ar interesa in speta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se impoziteaza tichetele cadou? elamihaela elamihaela Tichetele cadou acordate din venituri proprii de o institutie publica se impoziteaza? Daca da care sunt prevederile legale si cum se calculeaza si ... (vezi toată discuția)
Salariu bogdan2309 bogdan2309 La un salariu brut realizat de 3798 lei cu tichetele de masa incluse in el am ramas cu un salariu net de 2307 lei. Am primit un avans de 600 lei iar rest de ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)