avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Activitate remusoctavian

Activitate remusoctavian

Stimata doamna,

Eu credeam ca glumiti, dar vad ca de fapt sunteti periculos de sincera. Convingerile dumneavoastra "oarbe" ma indeamna si mai mult sa nu am incredere in sistemul juridic. De ce ar fi mai de condamnat judecatorii cand un avocat este atat de ignorant.

Daca v-as spune, ca sa va sensibilizez, nu cu alt scop, (va rog sa nu va simtiti atinsa in vreun fel, fac doar un exercitiu de rationament cu dvs.) ca exista trei tipuri de mincinosi: cei marunti, marii micinosi si avocatii, ce ati gandi? Nu mi-ati spune, cel putin, ca sunt ignorant si autosuficient?

Mesajul meu este ca aceatsa problematica se discuta in absenta "probelor" sociale. doar pareri, interpretari, martori, legi in continua schimbare. Adica, discutia sociala pe aceasta tema nu a depasit inca nivelul "ba pe-a ma-tii". E nevoie de argumente pro sau/si contra bazate pe realitati probate (sondate-testate).

Problema dvs cu lipsa de incredere intr-un studiu social este similara cu lipsa noastra de incredere in justitie. Ajungem undeva in felul acesta?

Cu stima
Remus Octavian Campean (fara titluri, nu le utilizez de obicei dar prea ati servit-o la fileu :) )
Stimata doamna,

Va invit sa luati parte la ceea ce categorisiti drept "un tip de minciuna" participand la studiul "Parintii divortati au sanse egale in Romania de a pastra legatura cu copiii lor?" completand chestionarul pe care il gasiti la adresa
[ link extern ]
In cazul in care nu aveti placerea sa fiti divortata poate canalizati completarea chestionarului spre unul din clientii dvs.

Cu stima,

Remus Octavian Campean
statistician (dr in "minciuni")

Acum revenind la un ton mai serios, ati punctat, fara sa vreti chiar una dintre problemele majore ale discutiei: ne dam toti cu parerea dar o baza stiintifica, pe date concrete, nu prea avem. Asa ca a fost initiat studiul de mai sus. Nu are rost sa argumentati ca nu e bun, ca nu rezolva problema, etc. Este un punct de pornire al unei discutii bazate pe date reale, nu pe pareri, nu pe experiente particulare. Argumentele valabile se gasesc exact in datele statistice.

Sa vedem o radiografie a fenomenului si apoi mai vorbim. Poate ca nici nu sunt asa de multi tati afectati si doar e furtuna in paharul cu apa. Mai stii ce-ti rezerva "datele statistice"?

Cu aceeasi stima,

statistican dr. Remus Octavian Campean
Pentru a vedea cat de particulara si execptionala este situatia tatilor care aleg "berea" in locul copilului a fost initiat un studiu printre parintii divortati cu copii. Se urmareste relatia copil-parinte post-divort. Studiul se intituleaza

"PARINTII DIVORTATI AU SANSE EGALE IN ROMANIA DE A PASTRA LEGATURA CU COPIII LOR?"

In aceasta faza studiul se afla in faza colectarii de date. Daca aveti cunostinte aflate in aceasta situatie va rog sa popularizati chestionarul de completat ce se gaseste la adresa de mai jos.

[ link extern ]

Ca orice studiu cu siguranta nu va fi nici acesta unul exhaustiv, dar cu siguranta va raspunde catorva intrebari circumscrise acestei problematici. Cel putin se va porni de la niste date stiintifice si nu doar de la pareri particulare.

Daca intampinati dificultati in completarea chestionarului va rog sa contactati DATADESIGN Consulting, firma de sondare care opereaza sondajul, la adresa ddc@greenstatistics.ro

Cu multumiri,

Remus Octavian Campean
Stimati parinti aflati in situatia unui divort,

Va rog sa popularizati chestionarul pentru studiul

"PARINTII DIVORTATI AU SANSE EGALE IN ROMANIA DE A PASTRA LEGATURA CU COPIII LOR?"

Chestionarul il gasiti la adresa de mai jos.

[ link extern ]

Studiul se afla in etapa de strangere de date. O perioada de timp (probabil cateva saptamani) chestionarul va fi deschis pentru colectarea de date. Apoi va urma o perioada de analiza statistica a datelor. In final rezultatele se vor sintetiza sub forma unui raport din care se vor trage concluziile care sa raspunda intrebarii lansate de acest studiu. Concluziile vor fi date publicitatii.

Dorim ca acest studiu, comandat de asociatia TATA si realizat de o firma specializata de sondare, sa fie privit ca o abordare serioasa, pe baze stiintifice, chiar daca nu exhaustiva, a problematicii "relatia copil-parinte postdivort".

Daca intampinati greutati in accesarea link-ului va rog sa ma contactati la adresa rocampean@gmail.com

Cu stima,

remus Octavian Campean
Stimati parinti aflati in situatia unui divort,

Va rog sa popularizati chestionarul pentru studiul.

"PARINTII DIVORTATI AU SANSE EGALE IN ROMANIA DE A PASTRA LEGATURA CU COPIII LOR?"

Chestionarul il gasiti la adresa de mai jos. Intrati si completati chestionarul, daca acest lucru vi se pare potrivit

[ link extern ]

Studiul se afla in etapa de strangere de date. O perioada de timp (probabil cateva saptamani) chestionarul va fi deschis pentru colectarea de date. Apoi va urma o perioada de analiza statistica a datelor. In final rezultatele se vor sintetiza sub forma unui raport din care se vor trage concluziile care sa raspunda intrebarii lansate de acest studiu. Concluziile vor fi date publicitatii.

Dorim ca acest studiu sa fie privit ca o abordare serioasa, pe baze stiintifice, chiar daca nu exhaustiva, a problematicii "relatia copil-parinte postdivort".

Daca intampinati greutati in accesarea link-ului va rog sa ma contactati la adresa rocampean@gmail.com sau pe forum.

Cu stima,

Remus Octavian Campean
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
eu.ro.lex a scris:

"telenovelei" "dreptul de a fi tata" si asta inainte sa se ajunga la episodul 3244....#-o


Aceasta telenovela cum ii spuneti dumneavoastra depasit demult acest episod. Este deja atat de previzibil episodul urmator incat v-ati obisnuit cu deznodamantu aproape implacabil: mama ia copilul si pleaca iar pe ecran restul actorilor- tata prieteni si ambient al copilului sunt trecuti doar la figuranti.

Ce ar trebui acum sa ne linistim tatii pt ca d-na avocat a gasit in arhiva o argumentatie NORMALA? A ajuns sa va mire normalitatea. Cand astfel de sentinte vor fi o practica curenta, atunci sunt de acord ca trebuie sa se incheie aceasta "telenovela", dar pana atunci insa..... permiteti-mi sa nu ma entuziasmez pentru NORMALITATEA UNEI SENTINTE CI SA MA INTRISTEZ DE RARITATEA EI INCAT TREBUIE CAUTATA SI FLUTURATA.

Cu stima,
Remus Octavian Cimpean
asociatia TATA Cluj
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
robertalex a scris:

eu ca tata cu drepturi egale in fata legii ce fac?? Nu vreau decat sa am o prezenta constanta in viata copilului meu si atat.



Stimate domn, eroarea in care suntem cu totii, toti tatii divortati care avem copii aflati "in proprietatea mamelor", este ca noi am crezut, ca fraierii, atunci cand ne-am casatorit ceea ce ofiterul starii civile ne-a spus cum ca suntem egali in exercitarea drepturilor parintesti cu mamele. E fals, e o minciuna spusa cu tricolorul pe burta.

Eu m-am trezit cand am cerut consiliere si mediere din partea Autoritatii Tutelare intr-o problema legata de copilul meu si mi s-a raspuns ca eu nu am dreptul sa sesizez nimic in legatura cu copilul meu, ca mama are acum drepturi iar eu am numai responsabilitatea sa-mi platesc la timp pensia alimentara.

E timpul sa facem ceva impreuna, organizat, toti tatii interesati de copii nostri.

O informatie de ultima ora: Ministerul Economiei si Finantelor a publicat recent pe site-ul propriu un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Aceasta prevede ca Magistratii care trimit Romania la CEDO sa plateasca despagubirile.
Aceasta poate fi o cale eficienta de atac. Cativa judecatori reclamati la CEDO pentru sentinte abuzive in probleme de nerespectarea dreptului tatilor de a veghea la cresterea copiilor lor, drept prevazut in lege, sa plateasca din leafa despagubiri, si cred ca vor gandi de 10 ori ininte sa dea dreptate mamelor. ASA CA, SOLUTIA POATE VENI CA IN MULTE ALTE DOMENII IN ROMANIA, DIN EXTERIOR, DE LA CEDO.

Remus Octavian Campean
asociatia TATA Cluj
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
AVLIL a scris:

Ce are o mama care se prostutieaza? Ca daca asta nu influienteaza minorul, daca nu implica minorul in partea asta din viata ei, nu vad probleme! e ca un tata care e mai Don Juan decat alti tati! Nicio problema, atata timp cat copilul, educatia lui nu are de suferit!


Doamna avocat,

ori nu vreti sa acceptati realitatea ori chiar credeti cu sinceritate sa situatia este este echilibrata.

Ca sa sintetizez in spirit de gluma situatia REALA cand vine vorba de aprecierea calitatilor morale in instanta comparativ a mamei si respectiv a tatalui m-as exprima astfel:

Daca tatal bea un pahar in plus e betziv, o astfel mama insa va fi considerata doar .... deprimata.
Un tata care se mai uita si la alte femei este curvar, a astfel de mama .... are farmec feminin.
Un tata autoritar si sever va fi considerat violent, o astfel de mama ..... e responsabila.

Ceea ce incerc sa aduc in discutie, este chiar dincolo de ce am scris mai sus (sper sa sesizati nota ironica si sa nu imi spuneti sa-mi cer scuze).

De ce trebuie sa demonstrezi lucruri grave relativ la un parinte pentru a-i da copilul celuilalt parinte. Asa cum e gandita acum legea, ori lasi copilul fara tata, ori fara mama. Se pot stabili multe prin instanta, dar nu ar trebui sa se decida ca minorul sa fie doar al mamei (95% din cazuri) sau al tatalui. Mie mi se pare ca isesi legea este in contradictie cu interesul suprem al colilului.

Am vazut legea 87 din 2007 de ratificare a conventiei europene asupra drepturilor copilului de a pastra legaturi cu ambientul sau familial si nu numai. Are o viziune superiora codului familiei romanesc. Acolo chiar se pune in centru minorul, se vorbeste chiar ca opiniilor si sentimentelor minorului trebuie sa i se dea atentia cuvenita. Adica, inteleg eu, daca copilul zice: mama, as vrea sa merg cu tata in parc, sa nu mai fie posibil ca mama sa zica "nu te duci pt ca azi nu are tata program de vizitare. Sa-l sune pe tata, sau copil;ul sa-l sune pe tata si sa se intalneasca normal si natural. A, daca tatal, nu se indreapta spre copilul lui asta e deja altceva e optiune personala, dara nu e normal ca mama sa aiba instrumente potrivite legale sa-l indeparteze pe tata, impotriva dorintei copilului.

Eu spre exemplu, am urmatorul secret cu fetita mea:"Tati, mama m-a dat la gimnastica si am concurs, dar te rog sa nu vii la concurs, ca asa afla mama ca ti-am spus si asa de tare ma cearta, ca mi-a spus sa nu iti spun ca fac gimnastica, pt ca a spus ca nu vrea sa te vada pe acolo" (nu e vorba de gimnastica, am inlocuit, tocmai pt ca i-am promis fetitei mele ca ramane secretul nostru). Permite-ti-mi sa opinez ca problema emotionala a fostei sotii in a ma vedea sau nu trece pe planul II in fata dorintei fetitei mele si a mea de a-mi vedea copilul evoluand. Faptul ca o da la sport dovedeste ca nu e o mama rea, se ingrijeste de ea. Ori in acest context legea m-ar impinge sa demostrez lucruri groaznice despre mama, ca sa imi iau copilul. ORI NU ACESTA E INTERESUL. Cum sa ma fac inteles?

Eu vreau sa pot participa la evolutia copilului eu ca parinte egal in drepturi cu mama, nu ca parinte de mana a doua, caruia ii mai arunci un os (recte program de vizitare). Acum o sa spun ceva ce iar o sa va puna pe jar. Cred ca instantele au grija de sensibilitatea emotionala a mamei in detrimentul copilului si al tatlui. Relativ la copil se gandeste: "lasa ca va creste si se obisnuieste", relativ la tata se gandeste: "e barbat, poate suporta mai usor".
Contrazice-ti-ma dar nu va enervati, va rog.

cu stima,
Remus Octavian Cimpean
TATA Cluj
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
Domnule avocat,

Ce parere aveti despre initiativa unor tati din TATA de a sesiza CEDO in legatura cu discriminarile la care, in opinia asociatiei, sunt supusi tatii in Romania. In prezent nu am o opinie nici pro, nici contra. Vreau o parere.

Remus Octavian Campean
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
Nu, nu, cred ca nu m-am facut bine inteles. Am vrut sa transmit exact contrariul, adica din sufletul copilului nu are cum sa lipseasca niciunul din parinti. Si dadeam chiar exemplul meu in care cu toate ca am avut o mama foarte devotata, a gresit interzicandu-i tatalui sa ma vada, iar eu am continuat sa-i iubesc in egala masura, chiar daca recunosc devotamentul superior al mamei mele fata de mine ca si copil in comparatie cu al tatalui. Tocmai ca nu e concurenta intre parinti, asta trebuie sa inteleaga toti parintii, fie ei mame sau tati.

Exact ce spuneati si dvs. Cred ca eu nu m-am exprimat forte clar.