avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate mirelap

Activitate mirelap

Răspuns la discuția INUNDATIE
si ca un sfat pentru viitor: asigurati apartamentul si includeti in asigurare clauza de raspundere fata de terti ca sa evitati astfel de situatii.
Buna ziua,

Am si eu o problema...mai delicata...
Saptamana viitoare am primul termen de judecata in cadrul unui proces de divort. Problema mea este legata de partaj:
- in 2005 am cumparat o garsoniera prin credit ipotecar (de la banca la care lucrez) luandu-se in considerare numai veniturile mele (sotul pe vremea aceea avea salariul minim pe economie), credit care timp de un an de zile a fost achitat numai de mine (am extrase de cont doveditoare).
- in anul 2006 am vandut garsoniera pentru a cumpara un apartament cu 2 camere si dupa inchiderea creditului ipotecar am mai ramas cu 16.000 euro
- in anul 2007 am luat un alt credit ipotecar (la care a contribuit si sotul cu veniturile in procent de 20%) si am dat avans pentru acest apartament profitul obtinut din vanzarea garsonierei.
- intodeauna am avut salariu cel putin dublu fata de al sotului, eu am facut cumparaturile in casa si am platit majoritatea facurilor.
- la cea de-a doua casa tot eu am platit lunar ratele fara ajutorul lui...

Cum se va proceda la partaj si cat va trebui sa ii dau sulta?Presupun ca nu va trebui sa ii dau 50%... Ce se intampla daca nu o platesc?

Va multumesc,