avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Mirel Miron

Activitate Mihai Mirel Miron

Răspuns la discuția CAUT MEDIATOR DIN BUCURESTI
Buna ziua!
Vreau sa spun ca aceasta initiativa, de a cauta un mediator sau de a apela la o noua alternativa de rezolvare a conflictelor, este excelenta!!!!!!!
Inceputul este bun si promitator, si ......."viitorul suna bine".

Succes!!!
Răspuns la discuția Curs mediator
Buna ziua,
Exista deja primul tablou al mediatorilor autorizati, incepand din 6 aprilie 2008. Acesta a fost publicat atat in Monitorul Oficial, cat si pe site-ul Ministerului Justitiei.
Au aparut primele forme de exercitare ale profesiei de mediator (ex. birou de mediator).
In foarte multe judete au fost infiintate asociatii de specialitate (Centru de mediere sau Camera mediatorilor) care promoveaza activitatea de mediere si reprezinta interesele mediatorilor autorizati .
Pe langa alte publicatii de specialitate, a fost lansata cartea "Modalitati Alternative de Solutionare a Conflictelor" de Zeno Sustac, in data de 18 septembrie 2008.
Au aparut numeroase articole in presa si emisiuni la radio si televiziune pe aceasta tema.
A fost organizat, deja cel de al doilea Congres al Mediatorilor din Romania, in zilele de 19-20 septembrie 2008.

Asadar, cei care au urmat cursurile de mediator se pot autoriza prin Consiliul de Mediere si pot incepe activitatea sau pot media deverse conflicte . Aceasta, pe cat de noua, pe atat de veche, activitate profesionala se va implementa, dezvolta, si diversifica cu, si mai mult, succes in societatea romaneasca, atunci cand toate institutiile publice din Romania, interesate in acest sens, vor publica tabloul mediatorilor autorizati si vor recomanda aceasta metoda alternativa de solutionare a conflictelor.

Cei care au chemare sau au o motivatie puternica, fie ea si colectia de diplome, pot sa urmeze cursurile de mediator, la cele sase institutii de formare profesionale autorizate de catre Consililiul de Mediere, si pot sa exercite cu succes aceasta activitate (conform legii 192 din 16 mai 2006), care ofera excelente satisfactii profesionale si personale.

Uram mult succes tuturor mediatorilor !!!!!!
Buna ziua,

Trebuie precizat faptul ca pe site-ul Ministerului Justitiei, a fost publicat primul tablou al mediatorilor autorizati din Romania, pentru care multumin in mod deosebit. Ar fi excelent de aflat daca in cadrul tuturor judecatoriilor din tara, si nu numai, a fost afisat deasemenea, atat pe site-uri, dar mai ales la afisiere,.......sau poate nu este cazul.

Multumiri, tuturor o zi superba!!!!!!
De ce in Romania majoritatea mediatorilor provin din randul avocatilor, iar in SUA, Anglia si alte tari cu traditie in domeniul medierii, avem cei mai multi mediatori dintre psihologi, sociologi ?.... procentul avocatilor fiind foarte mic - daca informatiile mele sunt reale.