avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate arlequin

Activitate arlequin

Buna ziua,
1) Am poprire pe salariu ca urmare a unei hotarari judecatoresti. am avut credit la BRD pentru "prima casa", garantat de stat, si nu am mai platit ratele. Angajatorul a primit hotararea judecatoreasca sa-mi opreasca 1/3 din salariu. Vreau ca statul sa vina si sa ia apartamentul, si sa nu mai am poprire, exista vreo solutie in acest send?
2) Mai mult, am primit de la ANAF o scrisoare cu "impozite provenite din garantii catre institutiile bancare". Sunt in jur de 1000 ron pe luna (aprox. 10 000 ron), si cred ca are legatura tot cu creditul de prima casa, dar nu am inteles pentru ce. Se aplica acest impozit de cand nu am mai platit ratele creditului.
3) Si o ultima intrebare. Daca plec din tara si ma angajez in alta tara, are cum sa ma urmareasca statul sa-mi puna poprire pe salariu?

Multumesc anticipat.
maximavocat a scris:

Daca in urma controlului efectuat de M.F. se constata ca aveti dreptate si ii sanctioneaza, va puteti folosi de procesul verbal incheiat si atunci aveti sanse de castig mult mai mari.

Multumesc inca odata.
O zi buna!
maximavocat a scris:

Mai intati mergeti la Ministerul Finantelor si faceti o reclamatie.
Daca au luat banii si nu platesc impozit pt. ei este evaziune.
Mergeti la instanta de juidecata cu martor daca nu se rezolva pe cale amiabila.

Am inteles pana la partea cu "instanta de judecata".
Asadar, daca nu se rezolva pe cale amiabila, in urma reclamatiei de la Ministerul Finantelor, trebuie sa ii actionez in instanta?
Asta presupune sa angajez un avocat si sa deschid proces, nu!?
Si am sanse sa castig procesul in conditiile in care singurul martor pe care-l am este mama mea?
Costurile unui proces, impreuna cu onorariul avocatului nu este posibil sa depaseasca suma pe care o am de recuperat?
Mai exista o alta cale legala prin care ii pot constrange sa-mi inapoieze banii, in afara de proces in instanta?

Multumesc pentru raspuns anterior domnului "maximavocat" si anticipat!
Buna ziua,
Am lucrat cu un agent al unei agentii imobiliare din Bucuresti pentru a-mi gasi o locuinta sa o cumpar prin programul prima casa.
Am gasit apartamentul, i-am platit proprietarului banii de avans din antecontract si am dat si agentiei 1000 de euro conform unui contract pe care l-am semnat cu acestia (agentia).
In contract scria ca sunt de acord sa platesc agentiei suma de 1000 de euro la semnarea antecontractului.
La evaluarea apartamentului, evaluatorul nu mi l-a evaluat la suma pe care eu o ceream de la banca si astfel nu am mai luat apartamentul. Proprietarul mi-a inapoiat avansul, insa firma de imobiliare nu mi l-a mai inapoiat (comisionul).

Precizez ca nu mi s-a dat nici o chitanta pentru banii platiti la firma de imobiliare si singurul martor pe care il am ca am dat banii, este mama (si deducerea logica, conform careia odata ce am semnat antecontractul, evident ca am platit si comisionul).

Am gasit o lege care interzice agentiilor imobiliare sa ia banii clientului inaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare.

Intrebarea mea este: Pot sa-mi recuperez in vreun fel acei bani.

Multumesc anticipat.
Multumsc pentru sfaturi!
Firma de asigurari mi-a zis, ca voi semna la primirea banilor, doar pentru ca nu mai am nici o pretentie de la ei(firma de asigurari). Exista si alte firme, care te pun sa semnezi ca nu mai ai nici o pretentie de la ei sau de la persoana in cauza (vinovatul).

Am incercat sa iau legatura cu cel care m-a accidentat, insa nu vrea sa raspunda la telefon. I-am trimis o notificare prin executor judecatoresc, spre a-l invita la o discutie prin care sa rezolvam problema pe cale amiabila....nu mi-a raspuns iar termenul expira pe 10 luna viitoare.

In alta ordine de idei, asi fii chiar interesat sa cer si despagubire de la asigurari pentru vatamare corporala(am auzit zilele trecute de la tv ca este posibil asa ceva) insa nu stiu cum asi putea sa fac asta, adica, in baza carei legi si care este procedura. Ar trebuii sa incep un proces cu ei, sau pur si simplu este vorba de o cerere si cateva documente ca sa ateste vatamarea mea corporala(certificat medico-legal, concediul medical, sau altele)?

Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Salutare,
Am avut un accident pe autostrada, acum o luna si jumatate. Am fost lovit din spate de catre un sofer. In urma anexei 2 pe care mi-a dat-o politia autostrazii, anexa folosita la deschiderea dosarului de daune civile de catre asiguratorul de RCA, in lipsa procesului verbal pe care nu au vrut sa mi-l dea din cauza ca a fost un accident cu vatamare corporala, reiese ca soferul masinii este vinovat de accidentarea motocicletei mele.
Eu vreau sa-mi recuperez banii pe motocicleta. La politie am declarat ca nu depun plangere penala impotriva soferului, ci ca il voi da in judecata pe parte civila pentru daune materiale din culpa.
RCA-ul imi da 1200euro(dauna totala), motocicleta mea valoreaza 3000euro.
Ce sanse am sa castig un astfel de proces?
Ce ar trebuii sa fac??