avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate leos

Activitate leos

Buna ziua,
In anul 2007 am contractat un imprumut ipotecar in care eu sunt imprumutatul iar sotia codebitoare. In anul 2011 a intervenit divortul in urma caruia, la partajul voluntar ea a ramas unica propietara a apartamentului cumparat si este stipulat ca ei ii revin datoriile si obligatiile din contractul ipotecar. La partaj a fost nevoie de acordul bancii dar am constat cu stupoare ca este stipulat ca a fost dat acordul dar , daca va deveni cineva unic proprietar pe acel apartament, cealalta parte va continua sa faca parte din contract. Intrabarea mea este : Cum pot proceda legal ca fosta sotie (codebitoare) sa preia creditul iar eu sa nu mai fac parte din acest credit. Precizez ca nu mai am relatii cu fosta sotie si nu doresc sa ma trezesc ca ea nu isi plateste rata si banca sa vina sa imi bata la usa si sa pot si eu sa imi fac alte credite pentru nevoile mele fara a mai aparea in baza de date a bancilor cu acest credit. Va multumesc.
Răspuns la discuția Schimbare titular credit
E normal dar nu la peste 1000 de euro pentru asemenea operatie.
Asi dori sa stiu un raspuns la urmatoarea speta : sunt titularul unui credit ipotecar ca titular si fosta sotie ca codebitor. Pentru a face partajul ne trebuie acordul bancii iar noi dorim ca titularul de credit sa revina sotia, in locul meu sa aduca alti codebitori. Intrebarea este : daca in contractul de credit nu este specificat nici un comision pentru acest tip de operatiune, banca poate cere un anumit procent din sold pentru a face aceasta operatiune, in speta 1% ??? Va multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția asigurare obligatorie case
Parerea mea de nespecialist si de aceea intreb de ce sa asigur acelasi bun pentru acelasi risc de 2 ori ? Atunci ar trebui ca la asigurarea impusa de banca sa scoata respectivele riscuri si sa platesc pentru alte riscuri macar. O parere de neavizat repet. Ca si cum mi-as asigura masina la 2 asiguratori si asi cere despagubiri de la amandoi.
Răspuns la discuția asigurare obligatorie case
Va multumesc frumos, maine incep din nou discutiile cu ei. O zi buna va doresc.
Răspuns la discuția asigurare obligatorie case
Va multumesc pt raspunsul atat de rapid, dar imi puteti spune ce argumente asi putea sa ii spun bancii si respectiv agentului de asigurari care deja devine enervant (expira polita undeva spre sfirsitul lunii si am dorit sa o innoiesc). Multumesc
In conditiile in care am un imprumut ipotecar si am o asigurare a apartamentului, este necesara(legala) si asigurarea obligatorie conform noii legi - cea de 20 euro ( asigurarea impusa de banca este oricum mai mare) ? In asigurarea impusa de banca este inclus si respectivul risc la calamitati. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,
As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile locatarilor din planul orizontal si cel vertical care si-au dat acceptul pentru acest lucru. Acum ma confrunt cu urmatoarea problema : presedintele de asociatie nu doreste sa imi dea acordul asociatiei decat doar daca firma plateste jumatate din cheltuielile cu curatenia scarii de bloc. Apartamentul este la parter, deci nu poate fi vorba de 50% din cheltuieli deoarece personalul firmei nu urca mai departe de acest etaj, si nu inteleg cum se poate obtine un acord DOAR DACA esti obligat sa suporti asa ceva. Intrebarea mea este : este legal ceea ce face si ce pot face in aceste conditii pentru a putea inchiria apartamentul in conditii legale.
Va multumesc frumos pentru atentia acordata si astept un raspuns de la dumneavoastra.