avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut ipotecar

Buna ziua,
In anul 2007 am contractat un imprumut ipotecar in care eu sunt imprumutatul iar sotia codebitoare. In anul 2011 a intervenit divortul in urma caruia, la partajul voluntar ea a ramas unica propietara a apartamentului cumparat si este stipulat ca ei ii revin datoriile si obligatiile din contractul ipotecar. La partaj a fost nevoie de acordul bancii dar am constat cu stupoare ca este stipulat ca a fost dat acordul dar , daca va deveni cineva unic proprietar pe acel apartament, cealalta parte va continua sa faca parte din contract. Intrabarea mea este : Cum pot proceda legal ca fosta sotie (codebitoare) sa preia creditul iar eu sa nu mai fac parte din acest credit. Precizez ca nu mai am relatii cu fosta sotie si nu doresc sa ma trezesc ca ea nu isi plateste rata si banca sa vina sa imi bata la usa si sa pot si eu sa imi fac alte credite pentru nevoile mele fara a mai aparea in baza de date a bancilor cu acest credit. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:19, 14 Februarie 2013
Domnule.
De sotie ati divortat, dar de banca nu. Fata de banca sunteti in continuare debitor, v-ati obligat irevocabil sa garantati plata acelui credit.
Aveti doar un drept de regres fata de fosta sotie, daca s-a stabilit ca apartamentul si obligatia de plata a acelui credit ii revin dumneaei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca vs banca GabiPopa GabiPopa Am divortat de sotia mea in unma cu mai mullt de un an. Ne-am inteles in toate privintele, am facut o intelegere la notar si asa am pus capat proceseler de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)