avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Activitate Georgiana96

Activitate Georgiana96

Buna seara . După decesul mamei sa facut succesiunea unui apartament . Tatăl, sora minoră si eu avem o cotă-parte. Ne am inteles ca eu sa le cumpăr părțile. Cum ar trebui sa procedez in situatia asta? Copilul fiind minor care sunt procedurile pe care trebuie sa le facem? Multumesc!
Discuție Cotă -parte
Buna . După succesiune sa stabilit ca îmi revine 3/8 cota parte dintr un apartament . Cum se calculează sa aflu cam cât ar însemna în numerar aceasta parte?
Răspuns la discuția Succesiune
Bună
Știi cumva Cum se împarte ? Sunt eu, sora și tatăl . Cat are fiecare din apartament?

gi-jane2 a scris:

Apartamentul a fost exclusiv al mamei sau cum ? Daca a fost doar al mamei, aveti o mai mare cota din el decat daca a fost comun al sotilor.
Ca sa nu se vanda, trebuie sa le dati sultele cuvenite pt cota lor- a sotului si fratelui. Daca nu aveti posibilitatea, e mai ieftin sa ajungeti la o intelegere sa il vindeti si sa va luati partea dvs, decat sa va judecati si sa ajungeti la acelasi rezultat.

Răspuns la discuția Succesiune
Apartamentul este trecut doar pe numele mamei. Dar erau căsătoriți .

gi-jane2 a scris:

Apartamentul a fost exclusiv al mamei sau cum ? Daca a fost doar al mamei, aveti o mai mare cota din el decat daca a fost comun al sotilor.
Ca sa nu se vanda, trebuie sa le dati sultele cuvenite pt cota lor- a sotului si fratelui. Daca nu aveti posibilitatea, e mai ieftin sa ajungeti la o intelegere sa il vindeti si sa va luati partea dvs, decat sa va judecati si sa ajungeti la acelasi rezultat.

Discuție Succesiune
Bună seara. Dupa decesul mamei vrem sa facem succesiune. Țin sa menționez ca soțul ei actual nu este tatăl meu natural, din aceasta căsătorie au un copil minor împreună. Tot ce avem de împărțit este un apartament pe care el vrea sa îl vândă după succesiune iar eu nu. Ce ar trebui sa fac sa nu se ajungă aici? Menționez ca eu sunt fata ei din prima căsnicie și ca nu mă înțeleg cu soțul ei actual. Mulțumesc.