avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cotă -parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cotă -parte

Buna . După succesiune sa stabilit ca îmi revine 3/8 cota parte dintr un apartament . Cum se calculează sa aflu cam cât ar însemna în numerar aceasta parte?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 14 Aprilie 2020
Buna ziua,
Impartiti valoarea la 8 si rezultatul il inmultiti cu 3!
Problema nu e de calcul, ci sa va intelegeti cat valoareaza acel imobil, daca nu va intelegeti , nu sunteti de acord cu sulta ce e dispus majoritarul sa v-o dea, veti iesi din indiviziune in instanta, se va expertiza imobilul si veti avea o valoare a sultei pe care trebuie sa v-o dea.
Poate nu are bani de sulta si nu vrea sa ii fie atribuit imobilul si atunci se vinde la licitatie, banii obtinuti pe imobil vor fi si mai putini, iplicit cota dvs valoreaza mult mai putin.
Incepei prin a discuta cu celalalt coprprietar.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Sulta sau vanzare la licitatie asaveid asaveid in urma decesului sotului, socrii mei au introdus actiunea de partaj. care varianta este recomandata pentru impartirea bunurilor: atribuirea bunului imobil ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea atribuirii intregului imobil ContSters335821 ContSters335821 Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care ... (vezi toată discuția)