Buna ziua,
M-am casatorit vinerea trecuta pe 27.03.2020, iar prin lege avem 5 zile libere de la angajator care trebuiesc luate in 30 de zile de la data evenimentului. Data fiind situatia de urgenta, mi s-ar parea logic ca aceste zile libere sa fie luate dupa incheierea situatie de urgenta.
As aprecia niste opinii sau daca ma puteti redirectiona catre un site destinat intrebarilor pentru Resurse Umane,
Buna ziua, multumesc pentru link. Am reusit sa vorbesc cu cineva de la Permise de sedere (IGI) si mi a confirmat ca din moment ce intra in tara ( cu orice tip de viza: Viza Romania sau Schengen),ne casatorim si depundem dosarul de obtinere permis sedere pe baza certificatului de casatorie,poate ramane in tara, nu este nevoie sa paraseasca teritoriul Romaniei. Singura mentiune este ca la momentul depunerii dosarului viza sa fie valabila.
Buna ziua, intentionez sa ma casatoresc cu cetatean Non EU si doresc sa sa stiu cu ce tip de viza poate intra in Romania si care ii permite ca dupa casatorie sa nu paraseasca tara si sa aplice pentru permis sedere /reintregire familie.