Multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg ca ar fi bine sa mai cooptam si alti membri? Ar fi de ajutor daca am schimba presedintele? Cum ar fi cel mai potrivit sa procedam? Mentionez ca mai avem in consiiu si pe altcineva, din afara familiei, si pana acum nu am facut nici o donatie catre fiul nostru, tocmai pentru ca doresc sa fie totul corect. Insa am facut donatii, tot sub forma de bursa, catre alti copii, tot studenti.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Banii i-am obtinut din declaratia 230 de la prietenii nostri care stiau pentru ce doneaza, am primit si donatii in bani pentru care a fost specificat pentru ce anume se doneaza si avem si niste contracte de sponsorizare de la firmele unor prieteni. Nu am facut solicitari publice pentru alte cauze. Toata lumea care a donat a facut-o in cunostinta de cauza. De aceea nici suma nu este mare. Nu pun problema unei inselaciuni, insa nu inteleg de ce contabila spune ca as avea probleme, ca ar un conflict de interese. Se pare insa in cazul copiilor cu diverse afectiuni, sau a sportivilor, se poate face acest lucru. Mie acest lucru imi este neclar, este legal sau nu. Poate fi interpretabil acest demers?
Buna ziua!
Anul trecut fiul meu a fost admis la Oxford, insa din cauza taxelor foarte mari nu l-am putut sustine. In incercarile noastre de a face acest lucru, am infiintat o asociatie. In cele din urma a plecat in Olanda, si bineinteles ca ne-ar fi de folos acesti bani. Momentan nu am folosit banii stransi din donatii, intrucat contabila ne spune ca nu ar fi in regula sa ii folosim pentru fiul nostru, eu fiind presedintele asociatiei, desi la infiintare am vorbit cu un avocat care ne-a spus ca se poate. Ne-a ajutat si cu actul constitutiv al asociatiei, care are ca obiect de activitate acordarea de burse scolare. As dori sa stiu daca putem folosi banii din asociatie pentru plata chiriei sau a taxelor de scolarizare, sau ce putem face pentru acest lucru. Multumesc anticipat!
I-am notificat. Am conversatiile pe mail. Inclusiv raspunsul initial in care mi se spune ca vor fi rambursati banii dar si cel de-al doilea raspuns ca nu vor fi rambursati. Toate acestea au fost trimise si la ANPC. De la ANPC ar fi trebuit sa primesc un raspuns in 14 zile, dar nu s-a intamplat. Sa mai astept? Ce ar putea ei sa faca concret? Ii poate obliga in vreun fel sa restiutie banii? In ceea pe priveste intentarea unui proces nu imi surade, suma platita este de 1000 lei si nu stiu daca se justifica sa mai investesc bani si timp pentru recuperarea acestei sume.
Buna ziua! In luna iunie am contractat o firma pentru executia unui site web. Am semnat un contract si mi-au trimis o oferta detaliata cu toate serviciile de care voi beneficia. Am plati avans jumatate din suma, si au inceput lucrul. Pe parcurs s-au dovedit a fi neseriosi si total nepregatiti pentru ceea ce au spus ca fac. Desi in contract scria ca site-ul va fi gata in 4-5 zile, nici la inceputul lu septembrie nu era gata. Cu toate acestea, eu, inca fiind de buna credinta, am achitat toata suma. Dupa acel moment nu s-a mai lucrat la site. Am vorbit cu ei, si cineva a spus ca imi va rambursa suma. A doua zi altcineva m-a sunat si mi-a spus ca ei au lucrat la acel site si ca nu imi dau banii inapoi intrucat este dorinta mea de nu mai colabora cu ei, Din acel moment nu am mai primit nici un raspuns, site-ul nu s-a finalizat, iar dupa ce le-am scris ca inteleg ca ei sunt multumiti de acel produs, si ii voi promova intens cu acel site, au sters si site-ul. Am facut sesizare la anpc si dupa 3 saptamani inca nu am nici un raspuns. Am facut la anaf si mi-au raspuns sa fac sesizare la politie sa anpc. La politie inca nu am facut sesizare, ca nu stiu cum sa fac asta. As dori sa stiu, daca pot sa mai fac si altceva, si mai ales daca am vreo sansa sa imi recuperez banii.
Buna ziua,
Doresc sa vand autoturism proprietate personala unei persoane care nu are toti banii. Va plati un avans, destul de mare si doreste sa restituie restul, 20% din valoare in termen de 2 luni. Cum as putea sa ma asigur ca va face asta? Exista o posibilitate de precontract, sau un document notarial pe care sa il intocmim? Am intrebat la notari si toti mi-au spus ca fac precontract pe bunuri imobile, nu mobile. As dori un sfat. Multumesc!