avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto personal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto personal

Buna ziua,
Doresc sa vand autoturism proprietate personala unei persoane care nu are toti banii. Va plati un avans, destul de mare si doreste sa restituie restul, 20% din valoare in termen de 2 luni. Cum as putea sa ma asigur ca va face asta? Exista o posibilitate de precontract, sau un document notarial pe care sa il intocmim? Am intrebat la notari si toti mi-au spus ca fac precontract pe bunuri imobile, nu mobile. As dori un sfat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: I.Monica , utilizator 11:08, 8 Februarie 2020
Va puteti adresa unui birou de copiat acte sau puteti contacta un avocat, care să vă ajute in redactarea unui antecontract. Sau pur si simplu descarcati dvs un model de pe internet.
De regulă actele referitoare la autoturisme nu prea se fac prin notariat. Si nu pentru că ar fi vreo interdicție, ci pentru că nu e obligatoriu.
Doar dacă țineți dvs neaparat si neaparat. E ca si cum v-ati programa la reprezentanta BMW ca să vă schimbați anvelopele de iarna.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
raluk0207, utilizator
Si nu prea aveti ce act incheia pentru a fii sigura ca o sa primiti si restul de banii.
Domnul poate instraina masina fara acte, o poate duce la REMAT...si s-ar putea sa fiti nevoita sa va adresati instantei...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a indeparta situatii neplacute,incheiati tranzactia la birou notarial,impuneti clauze asiguratorii
Nu dati toate actele vehiculului la incheiarea tranzactiei ci dupa achitarea integrala a sumei convenite
Mulțumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare cumparare Ileanag84 Ileanag84 Buna ziua!Am cumpărat o mașină în valoare de 2000lei,as vrea sa știu ce sumă trebuie sa pregătesc pt notar în vederea contractului de vanzare-cump (vezi toată discuția)
Cum pot vinde masina care e proprietatea tatalui? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Tatal meu are o masina veche,pe care vrea sa o vanda,dar este grav bolnav( netransportabil).Cum sa procedez ? Se poate vinde cu o procura ? (vezi toată discuția)