Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii și limitele rezonabilității în deciziile ANAF referitoare la reîncadrarea unor cheltuieli. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Anastasia gar

Activitate Anastasia gar

Trimite avocatul la termen si nu pot cere instantei sa observe boli care au fost diagnosticate prin CT, RMN si teste specifice de medici. As vrea ca dr sa isi asume cu subiect si predicat daca acest om e capabil de a avea in grija un copil de 5 ani, el cere in absenta mea! Nu pot juca la ruleta ruseasca siguranta copilului meu pe baza sanatatii mintale a unui bolnav! Instanta poate cere de la spital actele omului? Ca nu cred ca va prezenta el la expertiza toate prezentarile in urgenta avute pt pierderea starii de constienta datorate AVC, crize de HTA, rezultatul cu Apnee de somn si boala Parkinson. Sper sa existe o baza legala astfel incat sa nu isi poata ascunde bolile.
Permis auto varstnic cu boala Parkinson. Buna ziua, sunt data in judecata de bunicul fiului meu pentru stabilire program vizitare minor. Acest domn in varsta de 74ani, bolnav de boala Parkinson, cu AVC in antecedente si cu Apnee de somn, cere in instanta sa il poata lua pe nepotelul de 5 ani, in lipsa mea, dupa un anumit program. Acest varstnic tremura, nu isi poate desclesta degetele cateodata de pe obiecte, uita, e confuz si distras, simptome date de bolile de care sufera (Parkinson e boala degenerativa neurologica). Are (inca!) permis de conducere B, controalele pentru reavizare permis auto fiind facute superficial, chiar daca omul are hartii ce sa ateste aceste boli, are tratament pentru ceea ce sufera, deci e inregistrat peste tot cu maladiile dansului. Inafara de a cere in acest proces expertiza medicala a dansului, pot cere in vreun fel, sau sesiza pe cineva de la Permise Auto ca acest om ar trebui investigat amanuntit sa nu devina pericol pe sosele, sau pt fiul meu, in ipoteza in care acest batran obtine sa il poata lua de la gradinita?
Buna ziua, care este termenul de prescriere a infractiunii penale de fals in declaratiile FATCA pretinse de banci la deschidere de conturi? In speta, ascunderea cetateniei americane a unui cetatean roman cu dubla cetatenie.
Răspuns la discuția Fals in declaratii
Buna ziua, pedeapsa pentru fals in declaratii in acest context intre ce limite variaza?
Răspuns la discuția Fals in declaratii
DE PE SITUL BCR
FATCA este un acronim pentru “Legea conformității fiscale a conturilor straine” emisă de către autoritățile americane. Acest act normativ impune instituțiilor financiare înregistrate în afara granițelor SUA să identifice informații cu privire la clienții și partenerii de afaceri pentru a stabili dacă îndeplinesc criteriile necesare pentru a fi raportați către autoritățile fiscale americane(IRS – Internal Revenue Service).

În cazul în care aceste criterii sunt îndeplinite este necesar, în vederea conformării cu prevederile FATCA, ca anumite informații să fie furnizate către IRS, în scopul prevenirii evaziunii fiscale produsă de către contribuabilii americani prin utilizarea unor conturi deschise la instituții financiare din afara SUA sau a instrumentelor de investiții de tip off-shore.
FATCA se aplică începând cu data de 1 iulie 2014 vizând clienții persoane fizice și juridice(cu cetățenie/rezidență în SUA sau controlați de cetățeni/rezidenți SUA) care au obligații fiscale față de SUA, indiferent dacă acestea se află în interiorul sau în afara granițelor SUA.

În scopul diminuării riscului de neconformare, FATCA prevede și posibile sancțiuni împotriva instituțiilor financiare neparticipante (“Non-participating Financial Institutions”). Aceste sancțiuni se pot materializa sub forma unor rețineri la sursă de 30% (fiind impactate toate încasările băncii și ale clienților săi având ca sursă tranzacții ordonate din SUA – ex:dividende și dobânzi plătite de corporațiile americane).

Un aspect important ce trebuie avut în vedere constă în faptul că România a semnat acordul interguvernamental (IGA1) cu reciprocitate, ce va genera automat conformarea la FATCA a instituțiilor de credit înregistrate în România.
Răspuns la discuția Fals in declaratii
Formularul de deschidere cont bancar nu are rubrica de bifat cetatenia multipla, ci are o intrebare directa, cu raspuns DA/NU la intrebarea SUNTETI CETATEAN AMERICAN. Banuiesc ca e un fel de impunere a serviciului American de Fisc, pentru a monitoriza eventualele incercari de evaziune fiscala a propriilor cetateni.
Răspuns la discuția Fals in declaratii
Stiu ca intrebarea urmatoare e din domeniul juridic al altui stat, dar persoana poate avea neplaceri si in SUA? De ordin legal, ma refer. Are o datorie materiala consistenta neachitata pentru studiu in universitatea de acolo...
Răspuns la discuția Fals in declaratii
In Romania semneaza declaratiile acelea obligatorii la deschiderea unui cont bancar. Cetățean cu dubla cetatenie, romana si Americana.
Răspuns la discuția program vizitare minor
In ce ar putea degenera?
Fals in declaratii
Buna ziua, ce risca o persoana cetățean American, ce semneaza INFORMATIA falsa atunci cand deschide conturi bancare, ca nu ar fi cetățean American? Nu la o singura banca, ci la mai multe!