avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Anastasia gar

Activitate Anastasia gar

Răspuns la discuția Proces CEDO
Ma interesa o statistica ( daca ea exista) a procentului de cauze in care Ro a fost condamnata de Cedo in ultimii 2 ani relativ la nr de cauze ce au trecut de primul filtru Cedo, cel al admisibilitatii. Probabil ca tuturor celor ce trec de primul filtru li se propune o suma de bani pentru a radia cat mai multe cauze de pe rolul si asa foarte incarcat al Cedo.
Răspuns la discuția Proces CEDO
Evident ca discutiile sunt cu avocatul specializat in jurisprudenta CeDo, eram curioasa de statisticile recente ( de cand s_a introdus incercarea de aplanare amiabila a cererilor contra unor despagubiri) care esti situatia la general. Adica Cedo poate propune o suma de bani si apoi , daca statul refuza, sa spuna ca e ok si statul are dreptate? Adica daca ar fi dat banii s_ar fi produs o eroare practic?
Discuție Proces CEDO
Proces CEDO. Buna ziua, cineva a dat in judecata Romania la CEDO anul trecut pentru o speta pe violenta in familie. In februarie a primit o instiintare in care CEDO propunea ca statul roman sa ii acorde o anumita suma de bani ( marisoara) daca partile sunt de acord pana la o anumita data, daca nu se inteleg, atunci se va intra in faza de judecata propriu zisa. Guvernul roman nu a acceptat sa plateasca, astfel incat se intra in faza contencioasa cu prioritate, asa cum a stabilit prima data Cedo. Intrebarea mea este, in aceste conditii, care sunt sansele ca persoana sa castige la CEDO? Exista sanse importante ca Romania sa vina cu argumente atat de solide pe aceeasi speta incat sa ii faca pe cei de la Cedo sa se razgandeasca? Cu alte cuvinte, mi se pare ca CEDO a dat dreptate persoanei din moment ce a propus despagubirea? Stiu ca orice e posibil oricand, dar din statisticile recente ce rezulta?
Cumparare teren . Buna ziua, in cazul achizitiei unui teren intravilan la notar este absolut necesar sa fie scris in contract categoria de folosinta ( agricol, curti constructii etc)?. Intreb deoarece trebuie sa justific o suma de bani luata din banca in scop locativ si daca scrie agricol, mai trebuie obtinuta si de la primarie o adeverinta in care sa se precizeze ca se poate construi acolo. Multumesc.
Răspuns la discuția Trasare limite teren
Acum figureaza la cadastru ca teren "partial imprejmuit" . Ce nu imi e clar e cum e de preferat, sa o pun pe vanzatoare sa il imprejmuiasca total , apoi sa il intabuleze si sa il vanda ulterior sau sa il cumpar asa, sa il imprejmuiesc ulterior si sa il intabulez pe numele meu?
Răspuns la discuția Trasare limite teren
Dezlipirea a fost efectuata la cadastru in acte de cateva luni, fiecare lot are numar cadastral. Limitele sunt clar stabilite, in acte,dar pe teren lipseste doar gardul intre cele 2 loturi ( patrulaterul are doar 3 laturi cu gard).
Autorizatie construire. Buna ziua, intentionez sa cumpar 510 mp teren intravilan intr_o comuna. Am auzit zvonuri de la localnici ca primarul ar fi spus ca va da autorizatie de construire casa la un minim al terenului de 750mp. Va rog sa imi spuneti daca e posibil si legal asa ceva. Eu stiam ca se are in vedere CUT si POT, deci in functie de suprafata terenului, faci si casa, dar nu sa fie un minim stabilit al terenului. Multumesc
Trasare limite teren. Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren ce provine din dezlipirea de un alt teren, cel din urma cu o casa batraneasca. Vanzatoarea a facut dezlipirea in acte, dar in realitate nu exista inca gard intre cele doua proprietati. Cum e cel mai bine sa procedez, sa faca ea intarusarea cu cadastristul sau e mai bine sa cumpar intai, apoi sa chem eu cadastristul sa fiu sigura ca nu greseste limita? Cine are dreptul sa faca intarusarea? Eu urmaresc doar sa se respecte limitele din acte.
Registru plati incasari , registru invetar. Buna ziua, pt venituri din profesii liberale ( medic colaborator) trebuie sa cumpar de la Anaf tipizate de registru incasari plati si inventar? Sau sa fac eu aceste registre ? Trebuie inregistrate la Anaf? E obligatotiu registrul unic de control?
Răspuns la discuția Cont bancar pe cif
Multumesc de raspuns, totusi, nu imi e clar dpdv fiscal daca avand in vedere prevederile art. 5 din OMFP nr. 2224/2006 dat în aplicarea art. 69 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, în care se menţionează că " Persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau care exrcită profesii libere vor utiliza drept indicator fiscal codul de inregistrare fiscala atribuit de organul fiscal pe a carui raza teritorială se află sediul sau locul desfăşurării activităţii, pentru activităţile desfăşurate începând cu data de 1.1.2007", nu as fi cumva obligata la detinerea unui cont pe cif. Pana acum am functionat pe contul bancar de pers fizica, fara nici o problema. Din 2024 e vreo schimbare?