avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Bubuka

Activitate Bubuka

Cumparare teren la comun

Salutare,

Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa nu aibe probleme din punct de vedere fiscal si vinde doar toata parcela intr-o singura tranzactie. Am mai gasit 2 prieteni care sunt interesat de cele 500-500 mp ramase ca sa construieasca case pentru revanzare.

Intrebarea mea este cum ar fi cel mai bine de procedat in aceasta situatie?

Daca cumpar doar eu cele 1500 mp si dupa le parcelez a 500-500-500 fiecare cu cf separat , o sa pot vinde doar 1 parcela pe an ca sa nu am probleme cu fiscul.

Ce ni sa porpus este urmatoarea situatie:

Sa cumparam terenul 3 persoane in comun, facem parcelarea in 500-500-500. Si dupa ce am facut acest demers sa facem partajarea 1/3 la notar si fiecare o sa aibe 500 mp pe numele lui. Asta ar evita problemele cu fiscul si de asemenea cost mai redus fata de vanzare cumparare.

Este asta cea mai buna solutie pentru situatia noastra ?

Multumesc
Mersi.

Aceste acte plus cu actele din Romania , se depun dupa nasterea copilului in 2 saptamani (daca bine am vazut) ?

Nu ti-au pus piedici cei de la agentie , avand in vedere ca ai lucrat si in strainatate unde ai avut un salar mai mare si ca ei trebuie sa plateasca si partea respectiva?
Marius2904 , si eu sunt in situatie respectiva adica UK 4 ani de munca, dar as vrea sa nasc acasa avand in vedere ca acolo am familie care ma poate ajuta etc etc plus ca si vrem sa ne mutam acasa.

Imi spui te rog la ce institutie trebuie sa ma interesez referitor la ce acte sunt cerute ?

Si de asemenea de ce acte ai avut nevoie din UK ? p60 si p45 ?
Hello,

Sunt persoane care au lucrat in strainatate + romania 3-4 luni inainte de nasterea unui copil si au primit indemnizatie de crestere a copilului de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, cumulat cu munca prestata in strainatate?
Buna.

Sunt persoane care au lucrat in strainatate + romania 3-4 luni inainte de nasterea unui copil si au primit indemnizatie de crestere a copilului de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, cumulat cu munca prestata in strainatate?