Este adevărat că unele datorii se prescriu după 3 ani, dar prescripția asta nu intervine așa, automat, ci trebuie să vă adresați instanței să o constate.
Fie introduceți dvs o acțiune în justiție împotriva ultimei societăți care v-a notificat și solicitați să se constate că a intervenit prescripția, fie așteptați să înceapă executarea silită și introduceți contestație la executare în 15 zile prin care invocați prescripția.
Momentul de la care incepe să curga termenul de prescripție este definit de lege ca fiind cel la care creditorul cunoaste sau trebuia sa cunoasca ca are dreptul sa actioneze in sensul recuperarii creantei sale. Iar, aici, in practica, sunt multe discutii care se fac in jurul momentului de la care incepe sa curga prescriptia extinctivă.
Opinia mea este că cei 3 ani incep sa curga de la data scadentei primei facturi NEplătite. Adică ați achitat ultima factură, apoi s-a emis o alta pe care nu ați mai achitat-o și care devenea scadentă la un anumit termen. Acel termen este momentul care, din punctul meu de vedere, marcheaza inceputul prescriptiei extinctive.
Ce fel de accident? Ce fel de daune? Ati suferit vatamari sau doar v-ati avariat autoturismul cu un alt sofer care a fost vinovat?
E necesar sa oferiti detaliile astea importante, daca vreti sa primiti un raspuns eficient.
in principiu, formulati in scris cerere de despagubire in baza Legii nr. 132/2017. Daca nu va raspund inauntrul termenului, ii dati in judecata.
Încercați să reformulați întrebarea sau să o formulați într-un context.
Este vorba despre suspendarea pedepsei sub supraveghere, deci e unul și același lucru.
Dacă v-a fost plătit tot prejudiciul, ce altă sumă de bani mai vreți să obțineți de la ceilalți doi?
În momentul de față, fiind o răspundere solidară, cel care v-a plătit integral prejudiciul poate cere de la ceilalți doi să îi restituie partea lor, dar asta nu vă mai privește pe dvs.
Dvs. ati fost deja despăgubit, chiar dacă doar unul dintre ei v-a plătit, deci nu aveți dreptul să mai solicitați încă o dată plata prejudiciului și de la ceilalți doi.
În condițiile în care nu ați demarat un proces civil împotriva administratorului în timpul vieții sale, consider că nu îi puteți chema pe moștenitorii săi acum, după deces.
Dacă ați fi deschis procesul cât timp trăia, după decesul său, ați fi avut posibilitatea să îi introduceți în cauză pe moștenitorii administratorului, pentru continuarea procesului.
În condițiile în care refuzul vecinului este unul nejustificat și abuziv, opinez că v-ați putea adresa instanței de judecată pentru a pronunța o hotărâre care să suplinească acordul vecinului.
Desigur, asta este doar opinia mea, și ideal ar fi să vedem ce mai spun și alți colegi ai mei.
Cum ați dobândit calitatea de proprietar? Dacă ați devenit proprietar prin vânzare-cumpărare, fratele dvs. nu are drepturi asupra acestei case.
La registrul comertului. Intrați pe site-ul onrc și găsiți acolo pașii pe care îi aveți de urmat.
1. Faceti o cerere către cei cu care v-ati judecat si puneti-le in vedere sa va plateasca cheltuielile de judecata, indicandu-le un termen scurt si un cont. Daca nu vor plati de bunavoie, legalizati hotararea judecatoreasca si adresati-va unui executor judecatoresc.
2. Pentru restituirea cautiunii, legalizati hotararea prin care ati castigat si formulati o cerere la instanta prin care solicitati restituirea cautiunii.