avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate TEODORA1080

Activitate TEODORA1080

MULTUMESC din suflet pt raspuns.

Aurel Fleancu a scris:

Nu aveti de unde sa cunoasteti solutia.
In masura in care nu sunteti multumita nici de Ordonanta parchetului, puteti formula plangere in instanta

Ce ma sfătuiți să fac ? De la poliție plângerea va fi clasată de un procuror ? Cum pot eu sa ma apar , la momentul incidentului omul nu a vrut sa imi accepte ajutorul apoi a fost fapta lui către copilul meu . Fata lui este bine. Acest om are ceva cu mine mi-a strigat ca nu l -am pedepsit pe copil.Am 3 copii ,serviciu are doar soțul ,nu dispun de bani ,la ce sa ma astept

Aurel Fleancu a scris:

Cererea conventionala priveste aspecte civile si nu are influenta penala.

Multumesc pt raspuns . Am incercat de multe ori sa ajungem la o intelegere ,refuza categoric . Am inteles ca pot face o cerere reconventionala. Unde o pot depune si cand?

Aurel Fleancu a scris:

Poate ar trebui sa aveti mai intai o discutie intre adulti.
Plangerea la politie nu trebuie decat sa descrie cele intamplate.
Se vor lua ulterior declaratii partilor implicate.

Copilul meu in varsta de 11 ani a lovit o colega cu piatra in parc din joacă. Tatal a depus plângere pe motiv că vrea despăgubiri morale dar nu m-a lăsat să mă implic în vreun fel .El l-a randul lui s-a prezentat la scoala asteptandu-mi băiatul in incinta scolii si amenintandu-l sa stea la 50 m de fata lui aceasta fiind in aceeasi clasa, eleva, si aducandu-i injurii la adresa parintililor cat si a lui pe un ton agresiv ceea ce a facut ca fiul meu sa ii fie teama sa mai meargă la scoala si sa aibe insomnii . CUM ma sfătuiți să formulez plângerea către poliție ? Mentionez ca si gardianul școlii a fost prezent la incident spunând că acest părinte nu mi-a batut băiatul.
Răspuns la discuția Despagubiri
Din punct de vedere legal atât el cat si gardianul ,pot plati in vreun fel pt faptele lor agresandu-mi verbal,emotional copilul? Au pt copil certificat medico-legal dar copilul a revenit la scoala dupa 3 zile ,si nu se vede , ca ar fi vreo urmare..Parintele sustine ca va cere daune morale dar copiii vorbesc ., copilul meu totodata suferiind de pe urma tipetelor lui.Va multumesc din suflet pt raspuns ,cu siguranță voi consulta un avocat pt ca nu sunt de inteles.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu.este recomandat ca in cazul in care nu van permiteti un av pt a va reprezenta pe durata întregului proces macar întâmpinarea cu apararile dvs da fie redactată de av.Din punctul meu de vedere este putin probabil sa se ajunga la un proces ,cand vor afla care sunt costurile ,cat durează și ce pot obtine în cazul demarării unei acțiuni.

Răspuns la discuția Despagubiri
Fara a fi reprezentată de un avocat din lipsa banilor crede-ti ca as avea câștig de cauză?

Cristina Filimon a scris:

Aveți libertatea de a face cerere reconvențională, dacă se va ajunge în fața instanței de judecată, unde prezentați amenințările și atitudinea părintelui fetei. Indiferent cât vă cere, dumneavoastră vă veți apăra și veți spune că cere mult prea mult raportat la faptă.

Răspuns la discuția Despagubiri
Multumesc din inima pt raspuns , am 3 copii minunați , nu credeam ca voi trai o intamplare ca asta si ca exista asemenea oameni .




Cristina Filimon a scris:

Aveți libertatea de a face cerere reconvențională, dacă se va ajunge în fața instanței de judecată, unde prezentați amenințările și atitudinea părintelui fetei. Indiferent cât vă cere, dumneavoastră vă veți apăra și veți spune că cere mult prea mult raportat la faptă.

Cum explicați din punct de vedere juridic fapta unui părinte de a merge in incinta scolii si fapta gardianului de a fi de fata acesta adresându i amentare sa stea departe de fata lui la 50 m copiii fiind in aceeasi clasa , si folosind cuvinte verbale grave la adresa lui si a noastră a părinților, copilul izbucnind in plâns și refuzând sa meargă la scoala de teama acestui om .
Răspuns la discuția Despagubiri
Dar de fapta lui ca părinte ce spuneti? A mers la scoala asteptandu-mi băiatul si i-a adresat injurii atât la adresa lui cat si a noastră a părinților amenintandu-l sa stea departe de fata lui la 50 m toate acestea de fata cu gardianul școlii. Cum poate plati in fata legii pt trauma lăsată copilului meu ce refuza sa mai meargă la scoala. Nu accepta intelegere acest om desi e inuman ce face el

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca nu i se achita despagubirile voluntar, se va putea formula o actiune in raspundere civila delictuala solicitand repararea prejudiciului cauzat, deopotriva material (contravaloarea spitalizarii, a medicamentelor, etc) cat si moral!
Nu se poate estima cuantumul fara a se prezenta situatia de fapt exhaustiv, incercati sa va intelegeti cu parintii minorei, daca se ajunge in instanta veti plati inclusiv cheltuieli de judecata!

Discuție Despagubiri
Cat de mare poate fi costul plății despăgubirii pt fapta unui copil de 11 ani ce a lovit din joacă o colega cu piatra ,mentionez ca fata a a vrut 3 zile de spitalizare apoi a revenit la scoala. Cred ca părinții exagerează