avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubiri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubiri

Cat de mare poate fi costul plății despăgubirii pt fapta unui copil de 11 ani ce a lovit din joacă o colega cu piatra ,mentionez ca fata a a vrut 3 zile de spitalizare apoi a revenit la scoala. Cred ca părinții exagerează
Cel mai recent răspuns: TEODORA1080 , utilizator 07:23, 19 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu i se achita despagubirile voluntar, se va putea formula o actiune in raspundere civila delictuala solicitand repararea prejudiciului cauzat, deopotriva material (contravaloarea spitalizarii, a medicamentelor, etc) cat si moral!
Nu se poate estima cuantumul fara a se prezenta situatia de fapt exhaustiv, incercati sa va intelegeti cu parintii minorei, daca se ajunge in instanta veti plati inclusiv cheltuieli de judecata!
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Dar de fapta lui ca părinte ce spuneti? A mers la scoala asteptandu-mi băiatul si i-a adresat injurii atât la adresa lui cat si a noastră a părinților amenintandu-l sa stea departe de fata lui la 50 m toate acestea de fata cu gardianul școlii. Cum poate plati in fata legii pt trauma lăsată copilului meu ce refuza sa mai meargă la scoala. Nu accepta intelegere acest om desi e inuman ce face el

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca nu i se achita despagubirile voluntar, se va putea formula o actiune in raspundere civila delictuala solicitand repararea prejudiciului cauzat, deopotriva material (contravaloarea spitalizarii, a medicamentelor, etc) cat si moral!
Nu se poate estima cuantumul fara a se prezenta situatia de fapt exhaustiv, incercati sa va intelegeti cu parintii minorei, daca se ajunge in instanta veti plati inclusiv cheltuieli de judecata!

Aveți libertatea de a face cerere reconvențională, dacă se va ajunge în fața instanței de judecată, unde prezentați amenințările și atitudinea părintelui fetei. Indiferent cât vă cere, dumneavoastră vă veți apăra și veți spune că cere mult prea mult raportat la faptă.
Multumesc din inima pt raspuns , am 3 copii minunați , nu credeam ca voi trai o intamplare ca asta si ca exista asemenea oameni .

Cristina Filimon a scris:

Aveți libertatea de a face cerere reconvențională, dacă se va ajunge în fața instanței de judecată, unde prezentați amenințările și atitudinea părintelui fetei. Indiferent cât vă cere, dumneavoastră vă veți apăra și veți spune că cere mult prea mult raportat la faptă.

Fara a fi reprezentată de un avocat din lipsa banilor crede-ti ca as avea câștig de cauză?

Cristina Filimon a scris:

Alte discuții în legătură

cum formulez o plangere la politie TEODORA1080 TEODORA1080 Copilul meu in varsta de 11 ani a lovit o colega cu piatra in parc din joacă. Tatal a depus plângere pe motiv că vrea despăgubiri morale dar nu m-a ... (vezi toată discuția)
Plata daune morale intre copii?! crespo35 crespo35 Copilul meu are 8ani.In pauza la scoala se bate cu zapada cu un alt coleg.Fiul meu il loveste cu un bulgare de zapada pe un alt coleg direct in buza.Mama ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli spitalizare elaemma elaemma buna seara am si eu o intrebare legata de plata spitalizarii in cazul unui accident ,in care cel vinovat este un copil care a iesit in fata unei masini , spre ... (vezi toată discuția)