avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cheltuieli spitalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cheltuieli spitalizare

buna seara
am si eu o intrebare legata de plata spitalizarii in cazul unui accident ,in care cel vinovat este un copil care a iesit in fata unei masini , spre norocul meu nu este nimik grav doar o mana fracturata, conducatorul autoturismului neavand nici o pretentie dar eu trebuie sa achit o seara de spitalizare si nu mi se pare normal avand in vedere ca este un copil. ce ma sfatuiti ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:46, 3 Aprilie 2010
Cine este vinovat plateste.Copilul trebuia supravegheat asadar parintele are obligatii de plata daca a fost traversare prin loc nepermis.Cheltuielile civile se stabilesc de catre instanta daca se ajunge pana acolo.
dvs sunteti rasponsabila pt el
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
In cazul in care va fi un proces, spitalul se va constitui parte civila si cere cheltuielile de spitalizare. Daca minorul a fost de vina, dvs. ca parte responsabila civilmente, veti plati aceste cheltuieli.
Din cele relatate de dvs,se pare ca vina va apartine,in calitate de parinte/tutore,astfel o persoana ,stabilita ca fiind nevinovata in urma cercetarilor efectuate ,nu poate fi obligata la plata niciunei despagubiri pentru o culpa care nu ii apartine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere civila pentru copil accidentat pentru ca a sarit in fata masinii Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat in urmatoarea problema: Intr-una din zilele trecute mai precis pe 30.04, un copil in varsta de 16 ... (vezi toată discuția)
Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - culpa comuna. despagubeste spitalizarea rca-ul ? alex_craiova alex_craiova Salut. O sa fac un scurt rezumat la cele intamplate. Ma intorceam de la tara pe un drum judetean. Ma aflam singur intr-o autoutilitara de 3,5t goala. Intr-un ... (vezi toată discuția)