Copilul meu are 8ani.In pauza la scoala se bate cu zapada cu un alt coleg.Fiul meu il loveste cu un bulgare de zapada pe un alt coleg direct in buza.Mama victimei scoate certificat de la I.M.L si apoi ma reclama la Politie pt. faptul ca fiul meu i-a spart buza fiului dansei si imi cere 6 mil. lei despagubiri daune morale pt. ca pe viitor fiul meu sa nu se mai bata cu zapada ca un"salbatic".
Ingrijirile medicale s-au facut la domiciliu si au fost de 5 zile conf. certif. de la I.M.L.
Este moral ca in afara de plata pt. ingrijirile medicale(pe acestea am fost imediat de acord sa le achit) care se ridica la suma de 260.000lei sa platesc inca 5.700.000 daune morale?
Este legal?
Daca victima a ramas cu semn pentru tot restul vietii este legal sa solicite daune morale. In ultimul timp din pacate a devenit o moda sa se solicite daune morale cat mai mari. Daca va puteti impaca, mai bine platiti. Bineinteles cu conditia sa retraga plangerea iar plata sa fie consemnata intr-un inscris. Un proces v-ar costa mult mai mult, nepunand la socoteala stresul prin care ar trebui sa treceti. Hotararea va apartine. Av. C. S.
O plangere in care ne solicita noua parintilor daune morale in valoare de 6mil. lei deoarece sustine dansa nu am fost "capabili sa ne educam copilul".Pentru fapta copilului nostru urmeaza ca noi parintii sa suportam consecintele in plan material prin plata acestei sume, in caz contrar vom ajunge in tribunal iar in instanta ne va cere si mai mult plus cheltuielile de judecata ,asa ne-a comunicat politistul de proximitate de la sectia unde a fost depusa plangerea.
Necunoscand legislatia in vigoare cu privire la faptele savasite de minorii si pedepsele care pot fi aplicate acestora suntem destul de speriati.
Multumim anticipat pt. raspunsurile dvs.
In primul rand se presupune ca fiul dvs. de 8 ani este lipsit de discernamant. In cazul cand cand nu au ramas urme pe fata celuilalt copil nu prea aveti de ce sa faceti multe griji.
In orice caz, pe latura penal copilul dvs. nu raspunde in schimb puteti fi actionati in instanta civila pentru plata daunelor. Plangerea de la politie va fi o proba pe care o au impotriva dvs. Dvs. in calitate de reprezentanti legali veti fi chemati in judecata pentru ca raspundeti pentru fapta minorului.
E adevarat ca veti cheltui bani si cu avocati si veti avea mult timp pierdut.
Nu prea cred in daunele morale, desi cum a spus colegul meu, acum este o moda in a cere asa ceva.
Dar prejudiciul fiind atat de mic... Oricum pana va mai ganditi, trimiteti suma care este evaluata ca prejudiciu si sa tineti dovada de primire.