avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copil minor, victima unei agresiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copil minor, victima unei agresiuni

Buna ziua!
In primul rand va multumim pentru oportunitatea de a putea lua legatura. Va rugam sa ne ajutati si pe noi in acest caz.
Acum cateva zile(pe 18 februarie) fiul meu de 16 ani a fost agresat de un copil de 17 ani si unul de 18 ani. In urma agresiunii a ajuns la spital cu dubla fractura de mandibula.

De fapt am fost trimisi cu ambulanta de la Spitalul Motru la Spitalul din Targu Jiu (acolo i s-a facut tomograf, raze, ecograf, analize) si am fost trimisi cu ambulanta la Spitalul din Craiova la chirurgie maxilo-faciala.

La Spitalul din Craiova a fost internat 3 zile, i s-a fixat mandibula cu sarme si a fost externat. Am fost ieri la medicina legala unde i s-a eliberat certificat medico-legal cu 70-75 de zile de ingrijiri.

Intre timp am fost sunat de politie care a identificat agresorii. Politistul mi-a spus pe scurt ca ar fi luat declaratii si principalul agresor a recunoscut ca l-a acostat pe fiul meu si pe un coleg de clasa al fiului meu pentru faptul ca fiul meu si colegul lui ar fi vorbit urat despre el mai demult si de asta l-ar fi lovit. Mai zice ca fiul meu a incercat sa se apere si l-ar fi lovit si el , lucru care este partial adevarat pentru ca fiul meu intradevar a incercat sa se apere dar a fost imobilizat de cel de-al doilea tanar care il insotea pe acesta dar nu lovit si de acesta. Din ce am inteles lucrurile s-au derulat destul de rapid. Aceste lucruri pot fi confirmate de colegul care il insotea pe fiul meu. Acum politistul zice ca agresorii nu au depus plangere, lucru care pare cam ciudat , cum sa depuna ei plangere?
V-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedam in continuare:
- Depune fiul meu plangere penala impotriva agresorilor unde povesteste ce s-a intamplat si il indica drept martor pe colegul lui.
- Pe la spitale ni s-a tot spus ca o sa trebuiasca sa platim noi ambulantele cu care a fost transportat si serviciile medicale. Ne-au intrebat si am spus ca a fost victima unei agresiuni cu autori necunoscuti, pentru ca nu le cunostea numele celor doi. Cum se procedeaza cu aceste cheltuieli?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 13:46, 27 Februarie 2023
in calitate de persoana vatamata in urma evenimentului se impune ca fiul dv sau dv in calitate de parinte pentru ca fiul este minor -prin aparator sa formulati plangere in care sa fie detaliat succesiv si cronologic evenimentul,nominalizand si martorul
Puteti depune dvs. plangere prealabila pentru copilul minor persoana vatamata sau sa luati legatura cu un avocat in acest sens. De asemenea, avand in vedere numarul ridicat de zile de ingrijiri medicale, faptuitorii se fac vinovati de savarsirea variantei agravate de loviri sau alte violente.

In ceea ce priveste cheltuielile, trebuie de asemenea sa va constituiti parte civila si sa solicitati daune, atat materiale cat si morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica md3v md3v In data de 28.12.2014 ma situam intr-un club. Intorcandu-ma la masa unde ma aflam cu prietenii dinspre bar, un individ a turnat bautura pe spatele meu. M-am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala aurel79 aurel79 buna! am si eu o intrebare... acum un an am fost lovit cu o bata si am avut fractura nazala,16 zile ingrijiri medicale.. atunci si masina mi-a fost lovita cu ... (vezi toată discuția)