avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum formulez o plangere la politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum formulez o plangere la politie

Copilul meu in varsta de 11 ani a lovit o colega cu piatra in parc din joacă. Tatal a depus plângere pe motiv că vrea despăgubiri morale dar nu m-a lăsat să mă implic în vreun fel .El l-a randul lui s-a prezentat la scoala asteptandu-mi băiatul in incinta scolii si amenintandu-l sa stea la 50 m de fata lui aceasta fiind in aceeasi clasa, eleva, si aducandu-i injurii la adresa parintililor cat si a lui pe un ton agresiv ceea ce a facut ca fiul meu sa ii fie teama sa mai meargă la scoala si sa aibe insomnii . CUM ma sfătuiți să formulez plângerea către poliție ? Mentionez ca si gardianul școlii a fost prezent la incident spunând că acest părinte nu mi-a batut băiatul.
Cel mai recent răspuns: TEODORA1080 , utilizator 16:12, 27 Februarie 2020
Poate ar trebui sa aveti mai intai o discutie intre adulti.
Plangerea la politie nu trebuie decat sa descrie cele intamplate.
Se vor lua ulterior declaratii partilor implicate.
Multumesc pt raspuns . Am incercat de multe ori sa ajungem la o intelegere ,refuza categoric . Am inteles ca pot face o cerere reconventionala. Unde o pot depune si cand?

Aurel Fleancu a scris:

Poate ar trebui sa aveti mai intai o discutie intre adulti.
Plangerea la politie nu trebuie decat sa descrie cele intamplate.
Se vor lua ulterior declaratii partilor implicate.

Cererea conventionala priveste aspecte civile si nu are influenta penala.
Ce ma sfătuiți să fac ? De la poliție plângerea va fi clasată de un procuror ? Cum pot eu sa ma apar , la momentul incidentului omul nu a vrut sa imi accepte ajutorul apoi a fost fapta lui către copilul meu . Fata lui este bine. Acest om are ceva cu mine mi-a strigat ca nu l -am pedepsit pe copil.Am 3 copii ,serviciu are doar soțul ,nu dispun de bani ,la ce sa ma astept

Aurel Fleancu a scris:

Cererea conventionala priveste aspecte civile si nu are influenta penala.

Nu aveti de unde sa cunoasteti solutia.
In masura in care nu sunteti multumita nici de Ordonanta parchetului, puteti formula plangere in instanta

Alte discuții în legătură

Despagubiri TEODORA1080 TEODORA1080 Cat de mare poate fi costul plății despăgubirii pt fapta unui copil de 11 ani ce a lovit din joacă o colega cu piatra ,mentionez ca fata a a vrut 3 zile ... (vezi toată discuția)
Violenta Dany Akkaya Dany Akkaya Am avut astazi un conflict cu o colega , iar aceasta are un iubit de 18 ani , care l-a chemat pe el si inca un baiat in fata scolii, ca sa ma bata , ma lovit ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)