avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate roxanik

Activitate roxanik

Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns .
Vreau sa stiu cum pot si ce trebuie sa fac ca aceasta constructie sa intre in legalitate adica sa o declar la adm fin de unde apartin si pe urma la of de cadastru, intrucat ea a fost construita partial iar primaria a cerut in instanta anularea autorizatiei lucru pe care l-a si obtinut.V-am scris ca am facut demersurile necesare pt reautorizare dar m-am oprit la rectificarea suprafetei de teren pe care o am inscrisa la of de cadastru in loc de 420 sa am 380 .Acest lucru nefiind posibil intrucat vecina mea nu vrea sa semneze acel document in consecinta sunt nevoit sa initiez o actiune in instanta in acest sens.Eu doream ca pt acest imobil care este construit inca din anul 2005 sa platesc asa cum se cuvine IMPOZIT PE CLADIRE dar aici consiliul local are de suferit intrucat nu pot plati acest impozit care nu este nicidecum unul mic, suprafat totala construita fiind de cca 320 mp pana acum
Deci in consecinta intrebarea mea este pana voi obtine o noua autorizare nu pot sa fac nimic in acest sens?
Va aduc la cunostinta faptul ca decizia de anulare a autorizatiei a fost data in oct 2006. De atunci si pana azi tot umblu sa rezolv acesta problema si cred ca va mai dura ceva timp intrucat va trebui sa deschid o nuoa actiune cu intabularea dupa care va trebui sa intabulez noul teren sa depun o noua documentatia de la inceput deoarece cert de urb si acordul unic expira in febr 2009 si tot asa.......STATUL ROMAN NU FACE NIMIC IN ACEST SENS?
O SOLUTIE AR FI FOST CA DIRECTIA DE URBANISM SA IMI SOLICITE MODIFICAREA FERESTELOR CE AVEAU VEDERE IN CURTEA VECINEI INTRUCAT EU NU MAI AM LIMITA CATRE DANSA DE 1.9 M SI TOTUL ERA OK. DAR ERA CEVA PREA REPEDE SI NU NE STA NOUA ROMANILOR IN CARACTER.
cu respect si scuze de deranj.



Buna ziua.
Ma numesc Viorell Nita si sunt administratorul unei societati comerciale si am urmatoarea problema.
In anul 2003 am achiztionat un teren in Ploiesti.In anul 2004-2005 am obtinut Autorizatia de construire pt imobil compus din S+P+1+M. Mentionez ca executia a fost realizata pentru S+P+1 ramanand de execuat Mansarda si Acoperisul, in regim propriu cu salariatii mei.In vara lui 2005 una dintre vecinele mele m-a reclamat la Primarie ca nu am respectat autorizatia de construire in sensul ca am montat geamuri pe partea cladirii dinspre dansa.Au venit de urbanism si mi-au sistat lucrarile pe motiv ca autorizatia a fost gresit eliberata intrucat nu indeplinesc cei 1.90 m fata de vecina mai sus amintita.Am chemat un expert topo sa imi faca masuratori si s-a depistat ca in loc de 420 mp cat cumparasem eu nu am decat 380.Va aduc la cunostinta ca imobilul a fost cumparat legal cu intabularea facuta de fostul proprietar in anul 2002 nefiind necesar o noua masuratoare (masuratoare care trebuia sa o fac eu pt verificare dar fiind intabulat in 2002 nu am putut crede ca terenul poate intra la apa intr-un singur an).Am fost dat in judecata de primaria ploiesti si s-a obtinut anularea autorizatie e construire pe motivul ca specialistul care a facut ridicarea topo ce a stat la baza eliberarii autorizatiei de construire nu a facut nimic altceva decat sa copieze planul cu viza de la cadastru el neefecatuand ridicarea topo pe care societatea a comandat-o (daca efectua aceasta masuratore si mi-ar fi spus ca nu am terenul si altfel ar fi stat lucrurile).Am urmat pasii necesari obtinerii unei noi autorizatii in vederea reautorizarii conf deciziei curtii de apel ploiesti.Am obtinut cert de urbanism,avizele necesare,acordul unic si am depus documentatia pentru obtinerea unei noi autorizatii prin care eu doream sa inlocuiesc geamurile si usile de la balcoane cu caramida de tip NEVADA.Dar surpriza mi-a fost returnata spre completare unul din punctele lor pentru care a fost inapoiata documentatia a fost ca trebuie sa fac o noua intabulare intrucat din cei 420 mp cat am cumparat eu nu am decat 380 mp . Pana aici totul cred ca a fost corect.Dar ca sa fac noua intabulare imi trebuie semnatura celor 3 vecini ai mei pe un proces verbal de vecinatate care impreuna cu declaratia mea de renuntare la supr de teren lipsa sa fie depuse la of.de cadastru in vederea actualizarii datelor cadastrale.Insa vecina cu pricina nu vrea de un an sa semneze acest proces verbal de vecinatate si in consecinta nu pot face acesata intabulare.Doresc sa stiu daca imobilul poate fi inscris la admin.fin a mun ploiesti . Va aduc la cunostinta ca imoblul a fost edificat la jum anului 2005 si de atunci ma tot chinui sa obtin cele mentionate mai sus.
In sepranta ca ma puteti ajuta va multumesc anticipat.

Răspuns la discuția executare silita
Mentionez ca executarea silita a fost inceputa, iar la acel moment avea de plata 750 ron, suma e a fost achitata pana la incheierea procesului verbal de punere in posesie de catre executor.Iar executarea silita a venit prea repede ca termen dupa ce am primit decizia finiala de la tribunal.
Daca intre timp parintii mei vor vinde acest imobil ce face obiectul dosarului de partaj se poate intampla ceva mamei mele care este parte in proces? Cheltuielile de judecata se pot plati esalonat din pensia ei mica?
Avocata mamei este tanara
Cum se ajunge la o executare silita?
Mama a avut un proces prin care a pierdut o suprafata de teren si obligata la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 750 ron; constienta fiind de acest lucru a asteptat ca partea adversa sa vina sa intre in posesia acestui teren.Acest lucru nu s-a intamplat, totusi dupa un timp a primit instiintare de executare silita fiind obligata si la plata sumei de 4800 ron, 2300 ron cheltuieli de punere in posesie si 2500 ron cheltuieli excecutare silita.Am intrebat la executorul judecatoresc al partii adverse si a raspuns ca asta e procedura de punere in posesie, netinand cont de faptul ca partea adversa nu a venit deloc sa-si revendice terenul de bunavoie.Este posibil sa se treaca direct la executare silita? si aceste sume enorm de mari? Am facut contestatie la aceste sume si am pierdut procesul l-a care se mai adauga 2500 ron cheltuieli de judecata cu posibilitate de majorari.Alt fapt pe care il semnalez ar fi ca imediat ce am primit instiintarea de executare silita noi am facut contestatie la suma de 4800 ron, care ni s-a parut exagerat de mare, mama mea avand o pensie de 400 ron.Imediat ce a fost depusa contestatia am primit instiintare de partajare a bunurilor mamei fata de tatal meu.Acest proces s-a derulat in paralel cu contestatia, dar ulterior suspendat pt neprezentarea partii adverse.Acum s-a reluat acest proces de partaj, dar intre timp am facut recurs la contestatia sumei de executare silita.Ceva este ilogic in aceste procese ; credeti cumva ca avem vreo sansa de reducere a acestor sume?
Răspuns la discuția fise post
pentru a face o reclamatie in acest sens la ITM eu nu am nici o dovada;este decat cuvantul meu impotriva cuvantului angajatorului.Cum sa dovedesc?
Răspuns la discuția fise post
intrebare de 100 puncte:
stiti cumva o metoda de a reclama angajatorul pt motivul opririi de catre el a unor sume de bani lunar sub denumirea de garantie? cui sa ma adresez in cazul in care nu am nici o dovada in acest sens pt ca nu am semnat nici un document in acest sens?
Răspuns la discuția fise post
buna ziua
ma poate ajuta cineva cu fise de post pt instalatori de gaze naturale, instalatori sanitari, sudor, proiectanti de instalatii gaze:)urgent