avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate edradu

Activitate edradu

Buna ziua,
Mama mea (75 ani) detine un apartament in coproprietate cu rudele sale (nepoti de frate si cumnata - sotia fratelui decedat) care a apartinut parintilor ei.
In urma succesiunilor dupa decesele, in ordine cronologica, a tatalului, fratelui si a mamei sale cotele indivize din apartament sunt:
- mama - 104/128
- nepoti de frate - 18/128
- cumnata: 6/128
Eu m-am inteles cu proprietarii sa cumpar acest apartament, pe numele fetitei mele minore (17 ani), platindu-le verilor mei si matusii o suma proportionala cu procentul de cota indiviza, iar mamei garantandu-i, eventual printr-o clauza din contract, ca va ramane in spatiu pe tot timpul vietii.
Va rog un sfat, ce fel de contract ar trebui facut la notar, astfel incat, acesta sa nu poata fi ulterior contestat de catre fratele meu.
Mentionez ca fratele meu nu are copii, iar mama doreste sa-i lase partea ei din acest apartament singurei nepoate.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Concediu de odihna neefectuat
Multumesc mult.

Cornel Vasile a scris:

O solutie ar fi , sa va calcultati dvs ...din cate zile de co aveti mentionate in c.i.m. scadeti cate zile de CO ati efectuat.

O alta solutie ar fi , o solicitare scrisa catre angajator.

Multumesc pentru raspunsuri.
Dar totusi, cum as putea afla cate zile de concediu restante am ( ma gandeam ca acestea ar trebui mentionate in fisa de lichidare)?
Dar este legal sa nu mi se comunice nr. de zile de CO pe baza unei fise de lichidare?
Buna ziua,
Am fost angajat la o societate care este in insolventa (reorganizare judiciara). In august 2019 am facut un accident vascular si am stat in concediu medical pana in ian 2020, cand am depus dosar de pensionare de invaliditate grad II, urmand sa primesc pensie de invaliditate in urmatoarele 12 luni. Contractul de munca mi-a fost incheiat cu art. 56, lit C, La data incheierii contractului de munca aveam aprox. 95 zile de concediu de odihna neefactuat (societatea refuza sa-mi dea o fisa de lichidare si nu stiu exact cate zile de CO am neefectuate), iar angajatorul refuza sa -mi plateasca pe motiv de insolventa a societatii.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect si eventual sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez pentru recuperarea sumelor .
Buna ziua,
Am fost angajat la o societate care este in insolventa (reorganizare judiciara). In august 2019 am facut un accident vascular si am stat in concediu medical pana in ian 2020, cand am depus dosar de pensionare de invaliditate grad II, urmand sa primesc pensie de invaliditate in urmatoarele 12 luni. Contractul de munca mi-a fost incheiat cu art. 56, lit C, La data incheierii contractului de munca aveam aprox. 95 zile de concediu de odihna neefactuat, iar angajatorul refuza sa -mi plateasca pe motiv de insolventa a societatii.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect si eventual sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez pentru recuperarea sumelor .