avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate alexandervormair

Activitate alexandervormair

Răspuns la discuția Tutela exclusiva tata minor
Ca si sanse de reusita la ce trebuie sa ma astept? Apoi, avocatii cu care am vorbit au spus ca au vazut cazuri similare in Romania in care curtea a decis incompetenta solutionarii cazului si redirectia acestuia catre tara de nastere a mamei naturale.
Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie familiara.
Am o fetita in varsta de trei ani si 3 luni nascuta pe teritoriul Marea Britanii care se afla in grija mea pe teritoriul pandemiei de la inceputul anului 2020, pe care mama biologica mi-a abandonat o la doua luni dupa ce a fugit cu ea in Bulgaria (mama fiind de cetatenie bulgara;) In tot acest timp nu a cautat o pe fata decat foarte rar interesandu se de ea, la fel si lipsa ei de interes fata de plata unei alocatii pentru fata. Ulterioar, eu fiind blocat in timpul pandemiei pe teritoriul Romaniei nu m am mai intors in UK, fosta reintorcandu-se acolo. Intre timp eu m am casatorit si am inca o fetita cu actuala sotie, iar aceasta din urma are o alta fetita dintr-o alta relatie extraconjugala, deasemenea avand inca doi copii dintr-o relatie anterioara la care tutela a fost incredintata tatalui pe teritoriul Bulgariei.
Dat fiind contextul international al cazului meu, in fata carei instante ma pot adresa pentru obtinerea tutelei definitive si infierea de catre actuala mea sotie a fetei? (fetita avand dubla cetatenie romano-bulgara). Mentionez ca noi vrem sa ne restabilim in scurt timp inapoi in UK Va multumesc.
Răspuns la discuția Stabilire domiciliu minor
Ma puteti sfatui cum sa fac asta in regim de urgenta? Actualmente astept pentru copia de la certificatul fetei de nastere, pe care mama ei nu mi l-a returnat, dandu mi in schimb un certificat de nastere bulgaresc.
Am fost in concubinaj in UK cu o domnisoara de cetatenie bulgara pentru aprox. 3 ani avand o fata de actualmente 10 luni nascuta in Marea Britanie. In luna octombrie anul trecut aceasta s-a hotarat sa mearga cu fata in Bulgaria pentru cateva luni cu acordul meu. Pe data de 2 decembrie, dupa o saptamana dupa ce nu a mai luat legatura cu mine imi trimite un e-mail prin care spune ca eu trebuie sa iau fata, fie sa am grija de ea, fie sa o las mamei mele in romania. Pe 14 Ianuarie am plecat sa fac asta, fiind sub presiunile acesteia. Actualmente fiica mea este in Romania. Pe 18 Febr fosta mea concubina imi scrie un mesaj ca a dat copilul in urmarire generala conform cu 1960 Hague Convension acuzandu-ma ca am rapit-o pe fata mea. Mentionez ca pe data de 15 Ianuarie am parasit Bulgaria in perfecta legalitate cu procura din partea mamei fiicei mele. Actualmente sunt in proces de a obtine cetatenia romana pentru fata, aceasta avand doar pasaport bulgar.