avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor

Am fost in concubinaj in UK cu o domnisoara de cetatenie bulgara pentru aprox. 3 ani avand o fata de actualmente 10 luni nascuta in Marea Britanie. In luna octombrie anul trecut aceasta s-a hotarat sa mearga cu fata in Bulgaria pentru cateva luni cu acordul meu. Pe data de 2 decembrie, dupa o saptamana dupa ce nu a mai luat legatura cu mine imi trimite un e-mail prin care spune ca eu trebuie sa iau fata, fie sa am grija de ea, fie sa o las mamei mele in romania. Pe 14 Ianuarie am plecat sa fac asta, fiind sub presiunile acesteia. Actualmente fiica mea este in Romania. Pe 18 Febr fosta mea concubina imi scrie un mesaj ca a dat copilul in urmarire generala conform cu 1960 Hague Convension acuzandu-ma ca am rapit-o pe fata mea. Mentionez ca pe data de 15 Ianuarie am parasit Bulgaria in perfecta legalitate cu procura din partea mamei fiicei mele. Actualmente sunt in proces de a obtine cetatenia romana pentru fata, aceasta avand doar pasaport bulgar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati urgent acțiune pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs, în România. Păstrați ca probe toate mesajele prin care mama va spune la luati copilul sa-l creșteti dvs.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat sa va sprijine în acest demers.
Ma puteti sfatui cum sa fac asta in regim de urgenta? Actualmente astept pentru copia de la certificatul fetei de nastere, pe care mama ei nu mi l-a returnat, dandu mi in schimb un certificat de nastere bulgaresc.
Daca ati avut acordul mamei pentru parasirea Bulgariei, probabil se va respinge cererea de inapoiere fondata pe dospozitiile Conventiei de la Haga (1980).
Cererea de inapoiere se judeca de Tribunalul Bucuresti, contractati servicii avocatiale pentru a demonstra ca in speta nu sunt intrunite conditiile imperative ale acestei Conventii!
Totodata, intentati actiune avand ca obiect stabilirea domiciliului minorei la dvs; in paralel, de vreme ce va grabiti, solicitati stabilirea vremelnica a domiciliului minorei la dvs pe cale de ordonanta presedintiala, care se judeca cu celeritate!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Stimate domn,

Daca ati avut acordul pentru a parasi tara,revenirea in ROMANIA a fost legala , legitima.

Demarati procedura pentru exercitarea autoritatii parintesti,pentru a fi stabilita locuinta minorei la dvs, precum si pentru a plati pensia de intretinere fosta concubina.

Pastrati toate probele pe care le detineti, in vederea administrarii lor, in cauza civila dedusa judecatii.

Locuinta minorei poate fi stabilita si in regim de urgenta, in mod provizoriu.

Fara a se analiza actele si a se discuta in concret nu se poate trage nicio concluzie.Este ceea ce in limbajul in limbajul juridic si conform legii avocatilor se numeste consultatie juridica.
Oamenii insa nu inteleg rolul consultatiei juridice si inteleg doar ca avocatul vorbeste in instanta si de aceea il plateste...
Altceva nu inteleg sa plateasca,, cum este tocmai consultatia juridica, care este vitala.

Sunt sute de cazuri pe an de acest fel...cu inapoierea minorului...conform practicii judiciare...din toata lumea si nu doar din Romania...
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Tutela exclusiva tata minor alexandervormair alexandervormair Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie familiara. Am o fetita in varsta de trei ani si 3 luni nascuta pe teritoriul Marea Britanii care se afla in grija ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, custodie comuna, domiciliul stabilit la mama ciorba ciorba Sotia pleaca in strainatate sa se vada cu concubinul si sa lucreze acolo, fetita noastra va ramane in tara. 1.In ce conditii poate parasii mama tara, daca ... (vezi toată discuția)
Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)