avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ...

Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu contribuie cu nimic la întreținerea fetiței. Ce trebuie să fac?? Mă puteți ajuta, măcar cu un sfat. Menționez că am toate condițiile pentru întreținerea fetiței
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:48, 17 Ianuarie 2021
acum cat timp a plecat?
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati urgent actiune in instanta prin care să fie stabilit domiciliul copilului la dvs.
Daca mama formuleaza prima o astfel de acțiune, motivand in mod fals și motivele pentru care a părăsit domiciliul, are șanse mari să câștige procesul prin prisma vârstei fragede a copilului.
Contactati un avocat si discutati pe larg subiectul, pregătind strategia pentru câștigarea procesului.
Este nevoie de o acțiune care să aibă ca obiect exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței minorei la dvs și obligarea mamei la plata unei pensii de întreținere. Pentru citare este necesar să cunoașteți adresa din Italia a mamei copilului, iar dacă nu cunoașteți astfel de date, solicitați citarea prin publicitate și numirea unui curator special care să reprezinte interesele mamei pârâte. Trebuie să știți că, în acest caz, dvs veți fi obligat să achitați onorariul curatorului special, aprox 900 lei.
Dacă nu aveți cum să luați legătura cu mama copilului, solicitați ca autoritatea părintească să fie exercitată în mod exclusiv de către dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre familie si custodia minorului EnacheIonela EnacheIonela Mama a divortat,acum 7 ani, si a plecat in spania! custodia a fost data tatalui.Dupa un timp, copilul vine la mama si nu mai pleaca!De patru ani! Acum are ... (vezi toată discuția)
Poate să îmi ia fetița? Viola Banda Viola Banda Buna seara !Am o întrebare:fetița de 1 an și 1 luna este trecuta pe numele tatălui (nu suntem căsătoriți),noi doi nu ne mai i telegem.Prin rezultatul ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)