Buna ziua !
Eu am o fetita de un an si 8 luni , pe care o cresc singur de cand ea avea doar 3 saptamani . Mama ei este straina ( din Venezuela mai exact ) , si a abandonat-o la scurt timp dupa ce a nascut-o , luand primul zbor spre Columbia .
Mentionez ca fetita mea poarta atat numele meu de familie cat si al ei .
Vreau sa obtin custodia exclusiva pentru copilul meu , iar in cazul unui proces mama fetitei nu ar putea ajunge niciodata in Romania , ea avand o situatie financiara precara , ea nu are nicio locuinta si nici nu stiu daca in momentul de fata este in Columbia sau in Venezuela .
( mentionez ca ea a ramas insarcinata dintr-o relatie pe care a avut-o cu mine in Columbia februarie 2018 , eu i-am platit biletul catre Romania ) .
Mama fetitei nu a contribuit cu absolut nimic , niciodata pentru cresterea fetitei , ea blocandu-ma de pe toate retelele de socializare odata ajunsa in Columbia .
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E f probabil ca veti obtine daca cereti asta. Va fi greu cu procedura de citare si e un proces de durata din pricina asta, dar in final se va judeca in lipsa.
Buna ziua,
Deschideti actiune in instanta prin care solicitati exercitarea autoritatii tutelare exclusive asupra minorei.
Nu are importanta daca mama vine sau nu la proces. Important este ca aceasta sa fie citata. Daca nu cunoasteti adresa mamei, aratati acest lucru instantei si, probabil, instanta va dispune citarea acesteia la usa instantei sau prin publicitate.
In cazul dvs chiar exista motive pentru a obține autoritatea părintească exclusivă.In mod cert procesul o sa dureze datorita problemelor procedurale, citare,probabil o sa fie desemnat de catre instanta un avocat curator care sa reprezinte interesele paratei dar se va rezolva în cele din urmă.