Am fost in concubinaj in UK cu o domnisoara de cetatenie bulgara pentru aprox. 3 ani avand o fata de actualmente 10 luni nascuta in Marea Britanie. In luna octombrie anul trecut aceasta s-a hotarat sa mearga cu fata in Bulgaria pentru cateva luni cu acordul meu. Pe data de 2 decembrie, dupa o saptamana dupa ce nu a mai luat legatura cu mine imi trimite un e-mail prin care spune ca eu trebuie sa iau fata, fie sa am grija de ea, fie sa o las mamei mele in romania. Pe 14 Ianuarie am plecat sa fac asta, fiind sub presiunile acesteia. Actualmente fiica mea este in Romania. Pe 18 Febr fosta mea concubina imi scrie un mesaj ca a dat copilul in urmarire generala conform cu 1960 Hague Convension acuzandu-ma ca am rapit-o pe fata mea. Mentionez ca pe data de 15 Ianuarie am parasit Bulgaria in perfecta legalitate cu procura din partea mamei fiicei mele. Actualmente sunt in proces de a obtine cetatenia romana pentru fata, aceasta avand doar pasaport bulgar.
Parerea mea e sa actionati tinand cont de prioritati, intai problema cu rapirea, apoi cu cetatenia, abia apoi cu domiciliul. Incet, pe rand, fara panica.