Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie familiara.
Am o fetita in varsta de trei ani si 3 luni nascuta pe teritoriul Marea Britanii care se afla in grija mea pe teritoriul pandemiei de la inceputul anului 2020, pe care mama biologica mi-a abandonat o la doua luni dupa ce a fugit cu ea in Bulgaria (mama fiind de cetatenie bulgara;) In tot acest timp nu a cautat o pe fata decat foarte rar interesandu se de ea, la fel si lipsa ei de interes fata de plata unei alocatii pentru fata. Ulterioar, eu fiind blocat in timpul pandemiei pe teritoriul Romaniei nu m am mai intors in UK, fosta reintorcandu-se acolo. Intre timp eu m am casatorit si am inca o fetita cu actuala sotie, iar aceasta din urma are o alta fetita dintr-o alta relatie extraconjugala, deasemenea avand inca doi copii dintr-o relatie anterioara la care tutela a fost incredintata tatalui pe teritoriul Bulgariei.
Dat fiind contextul international al cazului meu, in fata carei instante ma pot adresa pentru obtinerea tutelei definitive si infierea de catre actuala mea sotie a fetei? (fetita avand dubla cetatenie romano-bulgara). Mentionez ca noi vrem sa ne restabilim in scurt timp inapoi in UK Va multumesc.
Dacă va aflati in Romania atunci procesul dvs se desfășoară aici, în orașul în care locuiți, după legislația tarii noastre.
Contactați un avocat și demarati procesul urgent.
Din 2020 și pana în prezent nu ati încercat sa deschideți procesul?
Ca si sanse de reusita la ce trebuie sa ma astept? Apoi, avocatii cu care am vorbit au spus ca au vazut cazuri similare in Romania in care curtea a decis incompetenta solutionarii cazului si redirectia acestuia catre tara de nastere a mamei naturale.
Sunteti sigur ca ati discutat cu avocati? Ati fost informat greșit. Procesul se judeca pe teritoriul României.
Ati deschis vreun proces referitor la copil din 2020 și pana acum?
Aveți datele mele de contact dacă doriți o alta părere juridica.
Competenta apartine instantei din circumscriptia domiciliului minorului. Astfel, daca fetita locuieste in Romania acum, competenta este judecatoria din circumscriptia locuintei dvs.
Avem legislatie interna si regulament UE care stabilesc competenta de solutionare in statul de resedinta al minorului. Deci autoritatile de la domiciliul copilei sunt competente. veti putea stabili modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti la judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul copilul.
Pentru adoptie insa e necesar proces la tribunal si mai ales acordul mamei biologice in acest sens.