avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt cetatean romano-britanic, am fetite de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt cetatean romano-britanic, am fetite de 4 ani ...

Buna ziua. Sunt cetatean romano-britanic, am fetite de 4 ani nascute in Marea Britanie, suntem in Romania de doi ani si intre timp am obtinut si cetatenia romana pentru fete. Tatal lor este cetatean sud-african si britanic stabilit in Portugalia, contribuie financiar la cresterea fetelor de la varsta de 1 an de cand sunt in grija mea exclusiva si le viziteaza de 2 ori pe an. Situatia se complica in ideea in care profesional sunt nevoita sa ma intorc cu fetele in Marea Britanie, iar tatal lor se opune vehement, desi nu il afecteaza cu absolut nimic intrucat locuieste intr-o alta tara, doar ideologic (comunitatea LGBTQ din UK, societate decadenta etc). Nu am fost casatoriti si nu exista nici un cadru legal prin care au ramas fetele in grija mea, asadar avem drepturi si obligatii egale. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum pot sa imi securizez intoarcerea in UK cu fiicele mele - pentru a calatori nu am nevoie de acord, insa nu stiu ce se intampla legat de stabilirea resedintei in alta tara (unde suntem toate trei cetateni). Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Parinti necasatoriti, resedinte diferite Andra Curty Andra Curty Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: sunt dublu cetatean (roman / britanic), fiicele mele in varsta de 3 ani sunt cetateni ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu cetatenie britanica GAndre GAndre Buna seara. Am nevoie de urmatoarele informatii: Daca o familie-cetateni roamani, ce locuieste in Marea Britanie si copilul lor ce doar s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)