avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt cetatean romano-britanic, am fetite de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt cetatean romano-britanic, am fetite de 4 ani ...

Buna ziua. Sunt cetatean romano-britanic, am fetite de 4 ani nascute in Marea Britanie, suntem in Romania de doi ani si intre timp am obtinut si cetatenia romana pentru fete. Tatal lor este cetatean sud-african si britanic stabilit in Portugalia, contribuie financiar la cresterea fetelor de la varsta de 1 an de cand sunt in grija mea exclusiva si le viziteaza de 2 ori pe an. Situatia se complica in ideea in care profesional sunt nevoita sa ma intorc cu fetele in Marea Britanie, iar tatal lor se opune vehement, desi nu il afecteaza cu absolut nimic intrucat locuieste intr-o alta tara, doar ideologic (comunitatea LGBTQ din UK, societate decadenta etc). Nu am fost casatoriti si nu exista nici un cadru legal prin care au ramas fetele in grija mea, asadar avem drepturi si obligatii egale. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum pot sa imi securizez intoarcerea in UK cu fiicele mele - pentru a calatori nu am nevoie de acord, insa nu stiu ce se intampla legat de stabilirea resedintei in alta tara (unde suntem toate trei cetateni). Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Andra Curty , utilizator 10:36, 14 Octombrie 2024
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului minorilor în străinătate. Procesul este complex dar aveți toate motivele întemeiate pentru întoarcere.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns, apreciez nespus!

Avocat Neagu Elena a scris:

Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului minorilor în străinătate. Procesul este complex dar aveți toate motivele întemeiate pentru întoarcere.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.

Eu nu sunt jurist , dar , din cate stiu eu - dar poate nu stiu bine , un avocat va poate spune - daca fetitele sunt cetateni britanici , nu va va cere nimeni acceptul tatalui ca ele sa se intoarca in tara lor . Chiar daca au si cetatenie romana ( dar asta mai bine nu o pomeniti la controlul documentelor , si nici tatalui lor pana ajungeti in UK ) . Desigur , daca aveti documente care atesta cetatenia lor .
Multumesc mult pentru raspuns. Asa mi s-ar parea si mie normal, intr-adevar.

CHKa a scris:

Eu nu sunt jurist , dar , din cate stiu eu - dar poate nu stiu bine , un avocat va poate spune - daca fetitele sunt cetateni britanici , nu va va cere nimeni acceptul tatalui ca ele sa se intoarca in tara lor . Chiar daca au si cetatenie romana ( dar asta mai bine nu o pomeniti la controlul documentelor , si nici tatalui lor pana ajungeti in UK ) . Desigur , daca aveti documente care atesta cetatenia lor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti necasatoriti, resedinte diferite Andra Curty Andra Curty Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: sunt dublu cetatean (roman / britanic), fiicele mele in varsta de 3 ani sunt cetateni ... (vezi toată discuția)
Dreptul privind trecerea frontierei fara semnatura celuilalt parinte simplysurprising simplysurprising Va rog sa ma ajutati cu o informatie: parintii unui minore de 7 ani au divortat in 2013. Divortul a fost unul foarte dificil iar obtinerea semnaturii tatalui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)