avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ...

Buna ziua.
Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in UK,avand pasaport britanic,fara niciun act romanesc. Tata lui nu reprezinta niciun pericol , in ultimele luni is exercita rolul de tata perfect. Eu,mama,as vrea sa ma mut acasa cu copilul,el nu e de acord. Pe baza parerii avocatiilor de aici, am sanse foarte mici ca Statul britanic sa fie de acord cu relocarea copilului cu mine in alta tara fara acordul tatalui. Intrebarea mea este, eu daca reusec sa ajung in Romania cu minorul pentru o perioada determinata de tatal acestuia, pit obtine cetatenia romana pt copil fara ajutorul tatalui, si pe baza acesteia o sa am mai multe drepturi sa stau permenent cu copilul in Romania,la domicilul meu permanent? Adica,daca nu ne intoarcem in UK in perioada cum ne am inteles, o sa pierd copilul? O sa poata sa mi ia copilul fortand sa se intoarca in UK pt ca e cetatean britanic ? Care ar fi cea mai buna solutie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:28, 24 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteţi obţine cetăţenia română pentru copil, dar fiind trecut tatăl în actul copilului, aveţi nevoie de acordul lui. Oricum, nu aţi avea mai multe drepturi să staţi cu copilul în Romania fără acordul tatălui, fiindcă s-ar considera răpire internaţională de minori. Numai pe cale legală puteţi acţiona, dar cu foarte puţine şanse.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu poate obtine cetatenia romana pentru minor. Minorul este cetatean roman prin nastere. Unde-i lege nu-i tocmeala.

Tatal minorului nu poate contesta acest lucru, chiar daca-si da foc in fata Ambasadei Romaniei. Legea nu tine cont de parerea lui.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)
Parinti separati, acord calatorie asaveid asaveid Parintii sunt separati de 5 ani, dar nu au divortat, copilul sta cu mama, aceasta ar dori sa plece in Romania sa isi viziteze parintii, dar sotul nu isi da ... (vezi toată discuția)
Cetãþenie românã pentru fiul meu Valentin6 Valentin6 Salut. Numele meu e Valentin. Sunt cetăţean român, partenera mea este din Filipine dar are Indefinite Leave to Remain în Marea Britanie unde amândoi ... (vezi toată discuția)