avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate IANCU80

Activitate IANCU80

Bună ziua, am o fetiță de 16 ani căreia trebuie să-i fac dosarul de pensie de urmaș. Problema este că nu îmi acceptă dosarul fără cartea de muncă și livretul tatălui în original. Noi nu locuim în țară și cea cu care a trăit tatăl fetiței mele susține că nu le are și nici nu știe nimic de ele,deși actele ar trebui să fie la sediul firmei, dar refuză să ne dea accesul în firmă. Am încercat să obțin o adeverință de la fosta fabrică comunistă ISAMA SA, actuală SUBANSAMBLE AUTO SFÂNTU GHEORGHE, iar directorul de acolo refuză să-mi elibereze adeverința pe motiv că firma defunctului îi era datoare și nu-mi va elibera adeverință până nu îi dau certificatul de moștenitor al copilei, deși sunt 2 firme total diferite, dar ei au acces la arhiva fostei fabrici. Doamna de la resurse umane din cadrul fabricii susține că nu-mi poate elibera adeverința deoarece nu este CNP-UL tatălui trecut pe certificatul de naștere al fetei și că în plus nu mi-l poate da mie. Atunci cine poate ridica adeverința dacă nu eu? Nu știu sigur, dar îmi pare foarte ilogic și abuziv din partea lui. Ce pot face în acest caz? Țin să menționez că am fost chiar și la un avocat care ia cerut explicații în scris directorului pentru care el refuză dreptul minorei și chiar și notarul a trimis o notă specificând că minora este moștenitoare și îl roagă să-i elibereze orice act îmi este necesar...Poate fi tras la răspundere pentru faptul că împiedică dreptul copilului la pensia de urmaș sau nu? Și în plus ce se întâmplă dacă eu nu reușesc să obțin acele adeverințe? Rămâne copilul fără pensie de urmaș dacă nu mai există cartea de muncă iar eu nu pot obține adeverința? Nimeni nu mă poate ajuta nici măcar cu un sfat deoarece "este primul caz de acest gen"
Vă mulțumesc anticipat
Discuție Succesiune
Bună ziua, tatăl fetiței mele a decedat în 2 noiembrie anul trecut. În urma lui a rămas un apartament, și 2 firme. Din cele 2 firme, la una din firme există o cotă de 10% care i-am donat-o în urmă cu un an concubinei lui. Problema este că sunt 2 fete moștenitoare, una majoră și fiica mea minoră. Acuma, defectul (una din firmele lui) avea datorii de peste 83.835,57 RON la unul din furnizori. Deoarece concubina nu vrea să ne predea cheile firmei (firmele desfășurând activitatea în același loc) și nici nu acceptă să ne acorde accesul în firmă, eu am fost obligată să merg să cer adeverințe de unde a lucrat defunctul pentru a întocmi dosarul de pensie de urmaș. Unul dintre aceste locuri fiind chiar furnizorul despre care v-am spus mai sus, care refuză să-mi elibereze adeverința fără certificatul de moștenitor. Țin să menționez că noi nu locuim în România, fata este la școală și deja a lipsit 3 săptămâni de la școală, am pierdut biletele de avion și suntem blocate aici, iar în Anglia a rămas partenerul meu cu 2 copii infanți unul de 1an și 10 luni și unul de 6 luni. Țin să menționez că concubina a luat tot din casă (frigider, cuptor electric, televizor...) chiar și actele firmelor, stampilele, calculatorul...și a predat doar cheile apartamentului. Întrebarea mea este CUM POATE FI TRASĂ LA RĂSPUNDERE PENTRU TOT CE A FĂCUT ȘI FACE? NU ÎMI DĂ ACCES LA DOCUMENTE (cartea de muncă a tatălui și livretul militar) DEȘI LA POLIȚIE A DECLARAT CĂ ESTE DE ACORD SĂ DEA TOTUL ÎNAPOI ÎN FAȚA NOTARULUI, SEARA A FOST SUNATĂ FATA CEA MARE DE CĂTRE AVOCATA CONCUBINEI, CARE NE-A ANUNȚAT CĂ NU VA PREDA DECÂT ACTELE ȘI STAMPILA CELEILATE FIRME, NICIDECUM CHEILE FIRMEI ȘI NICI ACCESUL ÎN FIRMĂ NU NE VA FI PERMIS. TOTUL S-A SCHIMBAT ȘI LA NOTAR, DEOARECE ACUM TREBUIE FĂCUT ACTIVUL CU PASIVUL, NUMIT UN ALT TUTORE/CURATOR DEOARECE EXISTĂ UN MINOR MOȘTENITOR, CARE NU POATE MOȘTENI DATORIILE. NU MAI ÎNȚELEG ABSOLUT NIMIC, FETELE DE LA NOTARIAT NU ÎMI SPUN NIMIC CLAR DECÂT CĂ AR TREBUI SĂ NU MAI SĂPĂM DUPĂ DATORII ȘI SĂ NU MAI ADUCEM NICI UN ACT, CA SĂ SE POATĂ DEZBATE MOȘTENIREA CÂT MAI REPEDE! VĂ ROG SĂ MĂ AJUTAȚI CU UN SFAT "ESTE SAU NU ESTE ACESTA UN CAZ DE AVOCAT?"
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT