avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Bună ziua, am o fetiță de 16 ani căreia trebuie să-i fac dosarul de pensie de urmaș. Problema este că nu îmi acceptă dosarul fără cartea de muncă și livretul tatălui în original. Noi nu locuim în țară și cea cu care a trăit tatăl fetiței mele susține că nu le are și nici nu știe nimic de ele,deși actele ar trebui să fie la sediul firmei, dar refuză să ne dea accesul în firmă. Am încercat să obțin o adeverință de la fosta fabrică comunistă ISAMA SA, actuală SUBANSAMBLE AUTO SFÂNTU GHEORGHE, iar directorul de acolo refuză să-mi elibereze adeverința pe motiv că firma defunctului îi era datoare și nu-mi va elibera adeverință până nu îi dau certificatul de moștenitor al copilei, deși sunt 2 firme total diferite, dar ei au acces la arhiva fostei fabrici. Doamna de la resurse umane din cadrul fabricii susține că nu-mi poate elibera adeverința deoarece nu este CNP-UL tatălui trecut pe certificatul de naștere al fetei și că în plus nu mi-l poate da mie. Atunci cine poate ridica adeverința dacă nu eu? Nu știu sigur, dar îmi pare foarte ilogic și abuziv din partea lui. Ce pot face în acest caz? Țin să menționez că am fost chiar și la un avocat care ia cerut explicații în scris directorului pentru care el refuză dreptul minorei și chiar și notarul a trimis o notă specificând că minora este moștenitoare și îl roagă să-i elibereze orice act îmi este necesar...Poate fi tras la răspundere pentru faptul că împiedică dreptul copilului la pensia de urmaș sau nu? Și în plus ce se întâmplă dacă eu nu reușesc să obțin acele adeverințe? Rămâne copilul fără pensie de urmaș dacă nu mai există cartea de muncă iar eu nu pot obține adeverința? Nimeni nu mă poate ajuta nici măcar cu un sfat deoarece "este primul caz de acest gen"
Vă mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Succesiune IANCU80 IANCU80 Bună ziua, tatăl fetiței mele a decedat în 2 noiembrie anul trecut. În urma lui a rămas un apartament, și 2 firme. Din cele 2 firme, la una din firme ... (vezi toată discuția)
Refuzul unei rude privind predarea unor acte. me_magiciano me_magiciano Pe scurt: parintii despartiti, tatal locuia cu o femeie de cativa ani. Tatal are o fiica. El a decedat pe luna aceasta, iar concubina impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)
Este necesar certificat de calitate de mostenitor pentru eliberare adeverinta? danimik danimik Buna ziua, Tatal fetitei mele a decedat de curand. Dupa despartirea nostra in urma careia fetita mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar el a ... (vezi toată discuția)