Bună ziua, tatăl fetiței mele a decedat în 2 noiembrie anul trecut. În urma lui a rămas un apartament, și 2 firme. Din cele 2 firme, la una din firme există o cotă de 10% care i-am donat-o în urmă cu un an concubinei lui. Problema este că sunt 2 fete moștenitoare, una majoră și fiica mea minoră. Acuma, defectul (una din firmele lui) avea datorii de peste 83.835,57 RON la unul din furnizori. Deoarece concubina nu vrea să ne predea cheile firmei (firmele desfășurând activitatea în același loc) și nici nu acceptă să ne acorde accesul în firmă, eu am fost obligată să merg să cer adeverințe de unde a lucrat defunctul pentru a întocmi dosarul de pensie de urmaș. Unul dintre aceste locuri fiind chiar furnizorul despre care v-am spus mai sus, care refuză să-mi elibereze adeverința fără certificatul de moștenitor. Țin să menționez că noi nu locuim în România, fata este la școală și deja a lipsit 3 săptămâni de la școală, am pierdut biletele de avion și suntem blocate aici, iar în Anglia a rămas partenerul meu cu 2 copii infanți unul de 1an și 10 luni și unul de 6 luni. Țin să menționez că concubina a luat tot din casă (frigider, cuptor electric, televizor...) chiar și actele firmelor, stampilele, calculatorul...și a predat doar cheile apartamentului. Întrebarea mea este CUM POATE FI TRASĂ LA RĂSPUNDERE PENTRU TOT CE A FĂCUT ȘI FACE? NU ÎMI DĂ ACCES LA DOCUMENTE (cartea de muncă a tatălui și livretul militar) DEȘI LA POLIȚIE A DECLARAT CĂ ESTE DE ACORD SĂ DEA TOTUL ÎNAPOI ÎN FAȚA NOTARULUI, SEARA A FOST SUNATĂ FATA CEA MARE DE CĂTRE AVOCATA CONCUBINEI, CARE NE-A ANUNȚAT CĂ NU VA PREDA DECÂT ACTELE ȘI STAMPILA CELEILATE FIRME, NICIDECUM CHEILE FIRMEI ȘI NICI ACCESUL ÎN FIRMĂ NU NE VA FI PERMIS. TOTUL S-A SCHIMBAT ȘI LA NOTAR, DEOARECE ACUM TREBUIE FĂCUT ACTIVUL CU PASIVUL, NUMIT UN ALT TUTORE/CURATOR DEOARECE EXISTĂ UN MINOR MOȘTENITOR, CARE NU POATE MOȘTENI DATORIILE. NU MAI ÎNȚELEG ABSOLUT NIMIC, FETELE DE LA NOTARIAT NU ÎMI SPUN NIMIC CLAR DECÂT CĂ AR TREBUI SĂ NU MAI SĂPĂM DUPĂ DATORII ȘI SĂ NU MAI ADUCEM NICI UN ACT, CA SĂ SE POATĂ DEZBATE MOȘTENIREA CÂT MAI REPEDE! VĂ ROG SĂ MĂ AJUTAȚI CU UN SFAT "ESTE SAU NU ESTE ACESTA UN CAZ DE AVOCAT?"
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT
Inainte de a introduce o actiune in instanta puteti apela la mediator. Se scurteaza timp, bani . Avocatul poate sa va reprezinte interesele si in fata mediatorului. Am incheiat numeroase acorduri pe intelegerea partilor. Puteti face o imputernicire unei persoane din Romania care sa se ocupe de cazul dvs. sau puteti da mandat avocatului.
Mostenire
mandy7000
am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ... (vezi toată discuția)