avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ma lupt cu surorile vitrege pe apartament. Va rog sa imi spuneti daca exista vreo solutie la problema mea,ele ma ameninta ca imi iau partea mea ,eu miam facut succesiunea pe partea mea ele nu si am auzit ca exista o lege care spune ca in termen de 6 luni nu face nimeni succesiunea pe jumatea cealalta imi revine mie .Va rog sa ma lamuriti .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mandy7000 , utilizator 15:51, 25 Februarie 2012
Nu va mai revine nimic.
Nu erati ruda cu concubina.
Nu va poate reveni dvs. cealata parte..indiferent cat de tarziu vor accepta succesiunea surorile vitrege. Aveti posibilitatea sa solicitati in instanta partajul judiciar asupra apartamentului privind cota de 1/2 ce va revine ca urmare a decesului tatalui dvs. Daca nu va intelegeti, cui sa-i ramana apartamentul si cine sa plateasca sulta atunci instanta va dispune vanzarea apartamentului prin intermediul executorului judecatoreswc la licitatie publica. Suma obtinuta se va imparti cate 1/2 ptr, dvs. si cealata 1/2 surorilor vitrege.
Ce ati auzit dvs. cu cele 6 aluni se aplica in situatia in care erau copiii parintilor dvs. insa asa cum a ti prezentat situatia rezulta ca dvs. ati acceptat 1/2 din apartament (cota tatalui) iar ele inca nu au facut-o.
da dar ele vor sa ma dea in judecata sa imi ia si partea care imi revine mie tal meu nefind casatorit cu concubina ele spun ca nu am nici un drept acolo desi tatal meu a cumparat apartamentul si a adus toate inbunatatirile din el si mai sant doi copi ai concubinei pe care ele nu vor sa ii anunte zicand ca ea ia lasat de mici si nu a mai avut grija de ei
mandy7000 a scris:

eu mi-am facut succesiunea pe partea mea


Adica?
Aveti un certificat de mostenitor de pe urma defunctului (tatal dvs) unde la rubrica masa succesorala apare cota de 1/2 din apartament (partea din apt. ce a apartinut defunctului) iar la rubrica mostenitori ... cine? (numai dvs.?).
Surorile vitrege nu erau si ele fiice ale tatalui dvs?. (adica ale lui si ale concubinei lui)? Cam asa inteleg (sau mai degraba ghicesc), de vreme ce spuneti ca ar mai exista si alti 2 copii doar ai concubinei

Ori atunci nu mai inteleg cum vine asta "succesiune pe partea mea". La succesiune discutam de "partea mortului" (bunurile sau cota parte din bunurile ce compun masa lui succesoarala), iar aceasta se imparte intre mostenitorii lui. (dvs. + alti copii ai defunctului).

Iar "partea concubinei" (cota ei de 1/2 din apt) va fi mostenita de copiii ei (cati or fi, si indiferent daca sunt din vreo casatorie sau nu).

Incercati sa stati de vorba cu un avocat (cu ceva inscrisuri in fata), altfel exista riscul sa primiti aici raspunsuri ..."pe ghicite" /total anapoda (din pricina lipsei datelor sau a neclaritatii lor).
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
romascanu, moderator
nu mosteniti decat partea care vi se cuvine

Alte discuții în legătură

Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care nu a fost casatorita,doar ... Gabby2019 Gabby2019 Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care NU a fost casatorita,doar au locuit impreuna. Dupa ce s-au despartit l-a cunoscut pe tatal meu s-au casatorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)