avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care NU a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care NU a fost casatorita,doar ...

Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care NU a fost casatorita,doar au locuit impreuna. Dupa ce s-au despartit l-a cunoscut pe tatal meu s-au casatorit si au primit un apartament de la stat care ulterior l-au cumparat,si a fost trecut pe numele ambilor parinti. Tatal meu a murit,si as dori sa stiu daca cele 2 surori vitrege din partea mamei au cota parte la apartament din partea tatalui meu? Sau au parte doar din partea mamei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Ciurea Cristina , utilizator 12:03, 11 Februarie 2022
Buna ziua!
Surorile dvs. vitrege au dreptul doar după mama dvs. și tatăl lor( care înțeleg că este altul legal decât tatăl dvs.), la decesul acestora!
La decesul tatălui dvs. au drept legal copiii tatălui dvs.( adică dvs.) și soția supraviețuitoare ( adică mama dvs.!).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Cele doua surori nu il mostenesc pe tatal dvs. intrucat nu sunt copiii lui biologici iar potrivit legii,doar acestia au drept de mostenire.

Mostenitorii tatatui sunteti dvs si mama, dvs. mosteniti o cota de ¾ din masa succesorala (bunurile care au apartinut tatalui ) iar mama mosteneste o cota parte ¼ .
Intrucat apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei, in masa succesorala intra 1/2 din apartament, celalalta jumatate fiind bunul propriu al mamei dvs.

Mostenitorii mamei sunteti dvs. si cele doua surori, mostenirea acesteia se va imparti in parti egale intre dvs. si acestea.

Pentru a dezbate succesiunea dupa tatal dvs., trebuie sa va adresati unui birou notarial in a carui circumscrptie se afla ultimul domiciliu al defunctului, in cazul in care exista consens sau, in caz contra, instantei de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2022
Avocat Ciurea Cristina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea are 2 fete cu un barbat cu care a stat impreuna dar ... Vasilica2020 Vasilica2020 Mama mea are 2 fete cu un barbat cu care a stat impreuna dar NU au fost casatoriti. Dupa ce s-au despartit sa cunoscut cu tatal meu cu care sa casatorit legal ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii cristina1980 cristina1980 tatal meu a decedat acum 3 luni. el are dintr-o casatorie anterioara cu mama mea 2 copii, eu sunt copilul mamei la fel dintr-o casatorie anterioara. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune branca branca buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a putea face succesiunea la um imobil. Imobilul a apartinut tatalui meu, el a murit ... (vezi toată discuția)