Buna ziua. Am incheiat o conventie cu angajatorul, in care mi se spune:
Partile convin ca incetarea Contractului de Munca si oricaror altor raporturi contractuale, indiferent de natura acestora, existente intre parti, sa produca efecte de la data de 01.03.2020 (DATA INCETARII) 28.02.2020 fiind ultima zi de lucru a angajatului.
Spuneti-mi, va rog, pt ca nu am primit un act in care sa fiu anuntat ca intru in preavizul de 20 de zile lucratoare care mi se cuvine prin CCM, daca incepand cu data de 01.03.2020 intru in preaviz, adica primesc salariul si pe luna martie de preaviz, si daca da, primesc si bonurile de masa pt luna de preaviz, si zilele de concediu pt luna martie? Sau inceteaza contractul fara sa mai primesc cele 20 de zile de preaviz si invlusiv drepturile pe cele 20 de zile lucratoare de preaviz?Multumesc
Buna seara. In aug 2019 m-am angajat la o firma care a fost cumparata de o alta firma. Acum urmeaza sa fie inchis biroul nostru, si ni s-a spus, de la inceputul lunii, ca de pe 28 februarie nu vor mai avea nevoie de serviciile noastre. Este vorba de 7 colegi. Conform contractului colectiv de munca trebuie sa primim minim 6 salarii brute compensatorii. Nu ni s-a dat preaviz scris, nu ni s-au comunicat sumele pe care ar trebui sa le primim conf. CCM, nu ne spune nimeni nimic. Team leader-ul nostru, care e din strainatate, ne-a spus ca nu mai are nicio putere de decizie.. Ce ne sfatuiti sa facem? Nu avem nicio informare scrisa din partea noii firme.