avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate silvia.mcn@57gmail.com

Activitate silvia.mcn@57gmail.com

Dacă am pierdut Carnetul de Munca și pt recuperarea vechimii încă aștept sentința judecătorească și nu am putut depune dosarul pt pensionare la termen, pierzând 6 ani de la data pensionarii (martie, 2018) consider ca în funcție de decizia de pensionare...plata sumelor restante ...sa nu se facă începând cu data DEPUNERII DOSARULUI la Casa Pensiilor ci...indiferent de data depunerii dosarului, plata sa se facă DE LA DATA LEGALA DE PENSIONARE, în cazul meu incepind cu luna martie 2018 ! Asta trebuie luat în calcul cu atît mai mult cu cit am fost pasata de la una la alta între instituțiile Statului, astfel incit...nici azi...1 aug.2024 nu am putut depune dosarul de pensie întrucât aștept hotărârea judecătorească a Tribunalului care de 60 de zile nici măcar NU AU REDACTAT hotărârea pt expediere ! Dacă tot se vrea înlăturarea inechitatilor... mi-se pare corect sa imi plătească banii de la data legala de pensionare martie 2018...ar fi o nedreptate înlăturată!
Va mulțumesc pt răbdarea alocata lecturarea și probabil a vreunui răspuns plauzibil !!!
Cum pot recupera vechimea de pina în '90, dacă am Carnetul de Munca pierdut, iar într. sunt lichidate?
La ITM Carnetul de Munca nu este scanat, iar acum sunt în așteptarea unui termen de judecata din 22 iun 2022...nici azi nu m-au citat pt o data de judecare a procesului pt.reconstituirea vechimii în muncă, necesara la depunerea dosarului de pensionare !
Trebuia sa ies încă din martie 2018, fără a mai socoti și faptul ca sunt mama a trei copii și as fi beneficiat și de un nr.de 6 ani mai repede, deși în momentul de față...nu am nici un venit, deși impozitul casei l-am plătit la zi !
In baza legii 18/1991 au fost retrocedate 10 ha de teren, dar...mai avem diferenta de aprox.17 ha, plus o alta suprafata, confiscata in baza 308 (?) Mai avem sanse de a primi...macar sumele aferente valorii acestor terenuri, daca nu se mai pot reda terenurile ? Daca DA, ce trebuie facut pt rezolvate ??? Multumesc !!!