avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela1924

Activitate Mihaela1924

Răspuns la discuția Custodie
Nu am nicio pretenție la bani, i-am spus doar sa închidă alocația acolo, sa pot depune in România! Nu vreau pensie din partea lui, vreau doar sa numai depind de el in ceea ce privește copilul cu înscrierea la grădinița/școala sau dacă plec cu ea in vacanța in străinătate sa nu îmi mai trebuiască procura de la el. Mulțumesc frumos pt răspuns!!
Discuție Custodie
Buna ziua! As avea nevoie urgent de un sfat! Se da următoarea situație: eu și concubinul am fost împreuna 8 ani și avem o fetița de 3 ani! 5 ani am fost și eu plecată in străinătate, acolo unde am și născut fetița, după care ne am hotărât sa ne întoarcem in țara, el sa mai rămână 1 an sa mai strângem bănuți sa ne luam casa. Acum 2 luni ne am despărțit, suna și caută copilul, pana și a găsit o alta femeie. Nu mai suna copilul, nu l mai caută, nu trimite bani, nici măcar alocația pe care o ia tot din străinătate! Eu nu muncesc, locuiesc cu părinții mei, ei ma ajuta și ma întrețin, dar din cauza ca ei lucrează, nu am cu cine sa las copilul pt a munci. Urmează sa înscriu copilul la grădinița, doar ca îmi trebuie adeverința de salariat, ceea ce eu nu am, iar el nu mi da! As vrea sa ii spun sa renunțe la custodia copilului, sa mut copilul pe numele meu, sa nu mai depind de el , se poate acest lucru ?! Poate sa se ducă la un notar in străinătate sa mi predea custodia ?? Mulțumesc !!
Discuție Casatorie
Buna seara! Eu și concubinul meu suntem împreuna de 8 ani, avem împreuna in copil in vârsta de 3 ani. Ne am hotărât sa ne luam un apatament, el fiind cel care face creditul. Eu nu lucrez, iar când am întrebat la banca dacă voi putea fi pusă pe contractul casei, răspunsul a fost negativ din cauza ca noi nu suntem căsătoriți, el face creditul, iar dacă vreau și eu sa fiu trecută pe contract trebuie făcută cota parte la casa și eu sa dau 15% din avans. Concubinul lucrează in străinătate. Doamna de la banca m a sfătuit sa mergem sa ne căsătorim pana semnam contractul de vanzare cumpărare, atunci beneficiarul va preda “soților” casa, nu doar concubinului. El vine in țara pt 5 zile, as vrea sa știu dacă ma pot duce eu sa depun cerea de căsătorie fără sa fie el de fata ? Și dacă nu, ce se întâmpla dacă ne căsătorim după ce el a cumpărat casa ? Cum ma va putea pune pe contract ?! Mulțumesc!!