avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate antoanela_petre

Activitate antoanela_petre

Bună ziua! Sunt functionar public, consilier superior și ocup o funcție de execuție în cadrul Direcției Finanțe Contabilitate. Pot suspenda raportul de munca, cu acordul părților, conform art.515, pct.1 din Codul Administrativ, pentru a ocupa o funcție de Director economic la un spital? Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Sunt funcționar public, consilier superior în cadrul serviciului Buget, Finanțe, Contabilitate și dețin semnatura electronica pentru depunerea situațiilor financiare. În mod abuziv, în urma cu 2 ani, mi s.a comunicat verbal ca,pentru o perioada scurta va trebui sa lucrez în cadrul serviciului politia locala. Acest scurt timp s.a concretizata fi, pana în prezent, 2 ani. În toată aceasta perioada am aflat ca toate situațiile financiare au fost semnate cu semnatura mea. Faptul ca nu am solicitat anularea certificatului digital, neștiind ce inseamna o scurta durata de timp, nu da dreptul șefului de serviciu sa semneze documente cu numele meu! Pentru acest fapt vreau sa ma adresez instantei! Va rog sa ma ajutați cu o baza legala, dacă exista! Mulțumesc anticipat!
Va multumesc pt sugestie!
Sper sa reuses sa discut cu cineva capabil din ANPIS. Am sa va comunic cum s-a finalizat povestea.........
Va multumesc pt raspunsurile oferite. Asa stiam si eu, ca beneficiez de aceeasi indemnizatie ca si pt primul copil, dar....... dupa cum v-am spus eu am depus dosarul cu adeverintele de venit (am lucrat pt mai multe societati) si pt al 2 lea copil deoarece cei de la AJPIS au spus ca nu au nici o dovada in baza careia sa mi se calculeze venitul net realizat in cele 12 luni. Unul dintre angajatori sa incetat activitatea inca din anul 2009 nemaiavand astfel cum sa-mi elibereze adeverinta de venit si deci nu mai da aceeasi baza de calcul ca si la primul dosar, si ce credeti ca mi sa spus........ trebuie sa-mi oreasca acum din indemnizatia, care oricum este mai mica, neavand acea adeverinta, vor sa-mi oreasca bani considerand ca am incasat ce nu mi se cuvenea in primul CCI, ceea ce inseamna cam 4000 lei. Am vorbit la telefon cu acea doamna de nenumarate ori si-mi spune ca dumneaei cunoaste foarte bine legea si stie ce are de facut. Nu pot sa o fac sa inteleaga ca nu are treaba cu cel de-al doilea dosar depus, ma refer la adeverinte.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti unde trebuie sa merg, cu cine sa discut, si ce trebuie sa fac, pt ca practic este imposibil sa cresc 2 copii mici dintr-un salariu de bugetar, cel al sotului.
Va multumesc!
Buna ziua!

Conform HG nr .52/2011 pt aplicarea Normelor de aplicare a OUG nr 111/2010, citez "Totodata, se precizeaza ca in situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. 148/2005 si naste un alt copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute, dupa data de 1 ianuarie 2011, pe perioada suprapunerii nasterilor sau, dupa caz, a situatiilor, nu se acorda majorarea indemnizatiei cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea, prevazuta la art. 9 alin.(6) din OUG nr. 111/2010."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...


Eu am o alta intrebare la care va rog sa-mi raspundeti! Eu am nascut primul copil pe 14.10.2009 iar pe cel de-al 2-lea pe 21.09.2011, cu 3 saptamani inainte ca primul copil sa implineasca varsta de 2 ani, timp in care ma aflam in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani si intampin urmatoarea problema: o doamna de la directia de munca spune, si probabil e adevarat, ca sumele din adeverintele de venit depuse in cel de-al doilea dosar nu corespund cu cele din primul dosar, drept pentru care, eu nici pana in ziua de azi nu am incasat indemnizatia (au trecut 4 luni). Intrebarea mea este: pentru ce-i trebuiesc veniturile obtinute inainte de nasterea primului copil? la ce venit se calculeaza baza de calcul pt al doilea copil? .........conform OUG 111/2010 si Legii nr.577/2003 cu completarile si modificarile ulterioare ar trebuii sa se ia in considerare, ca baza de calcul, venitul incasat in ultimile 12 luni inaintea nasterii celui de-al 2-lea copil, adica 75% din indemnizatia de care am beneficiat pt. primul copil. Dar nu inteleg exact ce inseamna "suprapunere" si............cum se evidentiaza, sau ce importanta au cele 42 zile de concediu lehuzie?
Mentionez faptul ca am beneficiat de indemnizatiea cresterii primului copil pana la implinirea varstei de 2 ani, nefacand cerere pt intreruperea acesteia pt a beneficia de indemnizatia de crestere pt al 2-lea copil.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
"