Buna ziua!
Conform HG nr .52/2011 pt aplicarea Normelor de aplicare a OUG nr 111/2010, citez "Totodata, se precizeaza ca in situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. 148/2005 si naste un alt copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute, dupa data de 1 ianuarie 2011, pe perioada suprapunerii nasterilor sau, dupa caz, a situatiilor, nu se acorda majorarea indemnizatiei cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea, prevazuta la art. 9 alin.(6) din OUG nr. 111/2010."
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/art...
Eu am o alta intrebare la care va rog sa-mi raspundeti! Eu am nascut primul copil pe 14.10.2009 iar pe cel de-al 2-lea pe 21.09.2011, cu 3 saptamani inainte ca primul copil sa implineasca varsta de 2 ani, timp in care ma aflam in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani si intampin urmatoarea problema: o doamna de la directia de munca spune, si probabil e adevarat, ca sumele din adeverintele de venit depuse in cel de-al doilea dosar nu corespund cu cele din primul dosar, drept pentru care, eu nici pana in ziua de azi nu am incasat indemnizatia (au trecut 4 luni). Intrebarea mea este: pentru ce-i trebuiesc veniturile obtinute inainte de nasterea primului copil? la ce venit se calculeaza baza de calcul pt al doilea copil? .........conform OUG 111/2010 si Legii nr.577/2003 cu completarile si modificarile ulterioare ar trebuii sa se ia in considerare, ca baza de calcul, venitul incasat in ultimile 12 luni inaintea nasterii celui de-al 2-lea copil, adica 75% din indemnizatia de care am beneficiat pt. primul copil. Dar nu inteleg exact ce inseamna "suprapunere" si............cum se evidentiaza, sau ce importanta au cele 42 zile de concediu lehuzie?
Mentionez faptul ca am beneficiat de indemnizatiea cresterii primului copil pana la implinirea varstei de 2 ani, nefacand cerere pt intreruperea acesteia pt a beneficia de indemnizatia de crestere pt al 2-lea copil.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/art...
"