avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL INDEMNIZATIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL INDEMNIZATIE

Buna ziua. Am urmatoarea situatie :
Pe data de 14.06.2010 se naste primul copil. In intervalul suspenadrii contractului de munca - (2 ani pentru crestere copil) se naste cel de-al doilea copil, mai exact pe data de 15.06.2011.
La data de 14.06.2012, data la care primul copil implneste 2 ani, depunem cerere la Asistenta Sociala , pentru prelungire suspendare contract de munca pentru cel de-al 2-lea copil.
Intrebarea mea este cel de-al 2 -lea copil beneficiaza de aceeiasi indemnizatie de care a beneficiat si primul, tinand cont de faptul ca in intervalul suspendarii intra in vigoare O.U.G. 2010?
Mentionez ca pentru primul copil am optat pentru indemnizatia lunara in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 4000 lei.
Cel mai recent răspuns: danavisan , utilizator 15:41, 13 Noiembrie 2012
revin cu o rectificare : intra in vigoare O.U.G. 111/2010
Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1, pentru CCC2 veti beneficia de aceeasi indemnizatie dar:
- nu mai mult de 3400 lei, daca ati optat pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca ati optat pentru CCC2 pana la 2 ani.
Dar pentru al doilea copil nu am optat pentru niciuna din cele doua variante , deoarece cell de-al doiela copil beneficieaza doar de 1 an de indemnizatie .
Drept pentru care doar am prelungit suspendarea concediului cu inca un an de zile.
Pentru primul copil am optat pentru varianta 2 ani .
Intrebarea mea este: Pentru cel de-al treilea an de suspendare, primesc doar 1200 de lei? in situatia in care pana acum am primit 3400 lei.
Primul copil este nascut in baza OU.G. 148/2005 , iar cel de-al doilea - OU.G. 111/2010
dar suspendarea pentru primul copil s-a facut in baza O.U.G/ 148/2005, iar eu am prelungit suspendarea acestuia pentru cel de-al doilea copil.
1. Pentru al doilea copil varianta de CCC2 este de pana implineste copilul 2 ani.

2. In aceasta situatie indemnizatia pentru CCC va fi de maximum 1200 lei.

3. - Ar fi bine sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Pana acum nu au aparut Normele de aplicare a OUG 111/2010, asa cum trebuia, dupa aparitia Legii 166/09.10.2010 care a modificat OUG 111/2010.

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil adinalaura adinalaura Buna, ne puteti ajuta in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil in urmatorul caz: avem un copil nascut in septembrie 2010,iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil mimioomi mimioomi buna ..am si eu o intrbare..am un copil de 2 ani si mai am unul de 6 saptamani ..tre sa fac din nou toate actele ..sau e suficient o cerere de prelungire a ... (vezi toată discuția)