Buna ziua. Am urmatoarea situatie :
Pe data de 14.06.2010 se naste primul copil. In intervalul suspenadrii contractului de munca - (2 ani pentru crestere copil) se naste cel de-al doilea copil, mai exact pe data de 15.06.2011.
La data de 14.06.2012, data la care primul copil implneste 2 ani, depunem cerere la Asistenta Sociala , pentru prelungire suspendare contract de munca pentru cel de-al 2-lea copil.
Intrebarea mea este cel de-al 2 -lea copil beneficiaza de aceeiasi indemnizatie de care a beneficiat si primul, tinand cont de faptul ca in intervalul suspendarii intra in vigoare O.U.G. 2010?
Mentionez ca pentru primul copil am optat pentru indemnizatia lunara in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 4000 lei.
Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1, pentru CCC2 veti beneficia de aceeasi indemnizatie dar:
- nu mai mult de 3400 lei, daca ati optat pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca ati optat pentru CCC2 pana la 2 ani.
Dar pentru al doilea copil nu am optat pentru niciuna din cele doua variante , deoarece cell de-al doiela copil beneficieaza doar de 1 an de indemnizatie .
Drept pentru care doar am prelungit suspendarea concediului cu inca un an de zile.
Pentru primul copil am optat pentru varianta 2 ani .
Intrebarea mea este: Pentru cel de-al treilea an de suspendare, primesc doar 1200 de lei? in situatia in care pana acum am primit 3400 lei.
Primul copil este nascut in baza OU.G. 148/2005 , iar cel de-al doilea - OU.G. 111/2010
dar suspendarea pentru primul copil s-a facut in baza O.U.G/ 148/2005, iar eu am prelungit suspendarea acestuia pentru cel de-al doilea copil.
1. Pentru al doilea copil varianta de CCC2 este de pana implineste copilul 2 ani.
2. In aceasta situatie indemnizatia pentru CCC va fi de maximum 1200 lei.
3. - Ar fi bine sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Pana acum nu au aparut Normele de aplicare a OUG 111/2010, asa cum trebuia, dupa aparitia Legii 166/09.10.2010 care a modificat OUG 111/2010.