Buna ziua! Am si eu nevoie de ceva informatii de la persoane care au trecut printr-o situatie similara de curand. Am fost in indemnizatie 1 an si 11 luni, apoi sotul a intrat in luna tatalui. Saptamana viitoare copilul face 2 ani, nu mi-am reinceput activitatea inca, spunandu-mi-se ca trebuie sa incep la 1-2 zile dupa ce implineste copilul 2 ani. Sunt insarcinata in 22 saptamani si as dori sa stiu ce ar fi de facut pt a nu iesi in pierdere financiar vorbind, deoarece imi platesc singura cartea de munca. Pot sa stau acasa fara niciun venit pana nasc apoi sa intru in urmatoarea indemnizatie? Trebuie sa imi reincep activitatea, apoi sa demisionez? Ar afecta la dosarul pt indemnizatie daca nu reincep? Pot sa mai aplic pt stimulent, desi nu as avea 1 an activitate in campul muncii si nu am inceput inai te de luna tatalui? Ce ma sfatuiti? Multumesc!
Bună ziua. Sunt însărcinată în 16 săptămâni iar până în saptamana 20 o sa lucrez in Spania. Din săptămâna 20 o sa ma angajez in Romania pentru o lună și jumătate. Întrebarea mea este pot dupa perioada lucrată în România sa imi dau demisia si sa pot beneficia dupa nașterea copilului de indemnizația de creștere sau este obligatoriu sa lucrez in continuare sau sa intru in concediu medical? Cum trebuie sa procedez in situatia mea pentru a putea beneficia de indemnizația de creștere luandu-se in calcul si perioada din Spania de aproximativ 12 luni lucrătoare dar nu consecutive? Va mulțumesc anticipat. O zi bună!