avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere indemnizatie!Buna ziua! Am si eu nevoie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere indemnizatie!Buna ziua! Am si eu nevoie de ceva informatii de la persoane ...

Buna ziua! Am si eu nevoie de ceva informatii de la persoane care au trecut printr-o situatie similara de curand. Am fost in indemnizatie 1 an si 11 luni, apoi sotul a intrat in luna tatalui. Saptamana viitoare copilul face 2 ani, nu mi-am reinceput activitatea inca, spunandu-mi-se ca trebuie sa incep la 1-2 zile dupa ce implineste copilul 2 ani. Sunt insarcinata in 22 saptamani si as dori sa stiu ce ar fi de facut pt a nu iesi in pierdere financiar vorbind, deoarece imi platesc singura cartea de munca. Pot sa stau acasa fara niciun venit pana nasc apoi sa intru in urmatoarea indemnizatie? Trebuie sa imi reincep activitatea, apoi sa demisionez? Ar afecta la dosarul pt indemnizatie daca nu reincep? Pot sa mai aplic pt stimulent, desi nu as avea 1 an activitate in campul muncii si nu am inceput inai te de luna tatalui? Ce ma sfatuiti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 25 Octombrie 2021
Activitatea se reincepe in ziua urmatoare celei in care se termina CCC.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Madalina 92 Madalina 92 Contractul meu de munca a inceput la 15 septembrie 2015 si sa incheiat la 31 august 2016,a reinceput la 15 septembrie 2016 si se incheie la 31 august 2017. ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil Alina elena tudose Alina elena tudose Buna seara,poate lua tatăl indemnizația crestere copil daca deține O întreprindere individuală și a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)