avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate Ancaflory

Activitate Ancaflory

Buna ziua.eu am o hotărâre definitivă privind recuperarea salariilor anterioare nasterii.am solicitat recalcularea indemnizatiei,in prezent sunt in ccc.Va rog,stiti daca se da retroactiv,de la data stabilirii dreptului,sau de la data depunerii cererii? mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu veti primi nimic, intrucat HG de actualizare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, nu a fost inca adoptata.

septembrie 2021 - august 2023 , este perioada eligibila pentru CCC2.

În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

Multumesc.Exista sanse de recalculare?

Cornel Vasile a scris:

Da, sa contestați decizia de respingere a AJPIS în instanță.

Buna ziua.Intampin o problema.In urma unui proces am castigat salariile in perioada ultimilor 2 ani inaintea nasterii copilului.salariile au fost supuse impozitului.Am solicitat la Ajpis recalcularea indemnizatiei si mi s-a zis ca nu se poate deoarece impozitul a fost platit dupa nasterea copilului,chiar daca a fost pentru perioada anterioara nasterii.Nu mi se pare corect avand in vedere ca in acea perioada am beneficiat de somaj si mi s-a cerut returnarea lui cu dobanda si penalizare.Exista vreo cale legala de a actiona in instanta?Multumesc
Buna ziua.Am sustinut un concurs pt ocuparea unui post de asistent medical generalist debutant .in cadrul concursului a fost proba scrisa,practica si interviu.La angajare,in cim,s-a pus perioada de proba,am fost anuntata ca cim a incetat in perioada de proba,fara a mi se emite decizia.in regulamentul intern se precizeaza ca angajatii debutanti vor fi evaluati la sfârșitul perioadei de stagiu a debutantului.este legal sa fiu demisa?voi contesta in instanta,cand primesc decizia ,probabil prin posta.multumesc
Răspuns la discuția Inchidere contract de munca.

Multumesc.La toti cei angajati odata?!
Cornel Vasile a scris:

Da, este posibil acest lucru ...

Buna ziua!Este posibila inchiderea contractelor de munca in perioada de proba,pe motiv că nu sunt bani de salarii?este vorba de aprox 100 angajati.posturi obtinute prin concurs.multumesc.