Buna ziua
Mulțumesc pentru raspuns. Va rog sa imi spuneti daca solicit anularea Deciziei de pensie se continua CIM sau se face alt CIM dupa primirea deciziei de anulare?
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Am primit Decizia de pensionare anticipata pe Legea 263/2010. Casa de pensii a trimis la firma unde lucrez o informare asupra deciziei de acordare a pensiei anticipate. In aceiasi zi am primit si eu Decizia de pensionare.
Pe aceasta Decizie nu exista o data de punere in aplicare si nu se pune in plata pana nu se inchide CIM. Am dat o Declaratie pe proprie raspundere , catre firma prin care mentionez ca nu dau curs deciziei de pensionare. HR-ul mi-a cerut si raspuns de la Casa de pensii si invoca Codul Muncii art.56. De la casa de pensii mi s-a spus ca atata timp cat CIM nu este inchis si dusa dovada la ei, aceasta Decizie nu este activa. Nu vreau sa anulez Decizia de pensionare, dar nici sa intrerup CIM. Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia mea. Anul trecut seful intrat in c.medical ( operatie de bypass) in urma unor discutii cu Dir.General proaspat numit. Probabil la recomandarea unui coleg/e mi-a propus sa preiau postul. Am refuzat, pe buna dreptate, pentru ca nu am pregatirea necesara unui post de Director si eram si dupa o perioada foarte lunga de probleme ,acasa, care s-au finalizat cu decesul tatalui meu. Nu a acceptat refuzul pentru ca eram o solutie mai ieftina. Am avut diverse discutii aprinse si i-am reamintit discutia initiala dar a evitat sa dea vreun raspuns. In plus nu procedeaza prea corect in distribuirea sarcinilor si apoi se ia de noi si nici nu accepta alte pareri, dar asta e alta poveste. De fapt eu vreau sa-mi dau demisia ,dar mereu gaseste motive sa evite aceasta discutie, iar eu chiar nu ma descurc in acest post. In plus a instruit secretara sa nu inregistreze nimic pana nu vede el despre ce este vorba. Cum sa procedez in acest caz ca sa pot pleca pentru ca nu stiu cat mai rezist . Imi cer scuze pentru lungimea mesajului. Va multumesc.