avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia mea. Anul trecut seful intrat in c.medical ( operatie de bypass) in urma unor discutii cu Dir.General proaspat numit. Probabil la recomandarea unui coleg/e mi-a propus sa preiau postul. Am refuzat, pe buna dreptate, pentru ca nu am pregatirea necesara unui post de Director si eram si dupa o perioada foarte lunga de probleme ,acasa, care s-au finalizat cu decesul tatalui meu. Nu a acceptat refuzul pentru ca eram o solutie mai ieftina. Am avut diverse discutii aprinse si i-am reamintit discutia initiala dar a evitat sa dea vreun raspuns. In plus nu procedeaza prea corect in distribuirea sarcinilor si apoi se ia de noi si nici nu accepta alte pareri, dar asta e alta poveste. De fapt eu vreau sa-mi dau demisia ,dar mereu gaseste motive sa evite aceasta discutie, iar eu chiar nu ma descurc in acest post. In plus a instruit secretara sa nu inregistreze nimic pana nu vede el despre ce este vorba. Cum sa procedez in acest caz ca sa pot pleca pentru ca nu stiu cat mai rezist . Imi cer scuze pentru lungimea mesajului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 18 Mai 2009
Demisia este un act unilateral; daca sunteti sigur ca vreti sa plecati in aceste conditii, va svrieti demisia, o intergistrati la registratura si asteptati trecerea perioadei de preaviz. Daca seful dvs nu va accepta demisia astfel, o puteti trimite prin posta, scrisoare cu valoare declarata si confirmare de primire si gata....asteptati sa treaca preavizul.
Daca se refuza inregistrarea demisiei dvs. ar fi bine s-o expediati prin posta cu confirmare de primire pentru a avea o dovada , in codul muncii la articolul 79 alin (2) se precizeza:

Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia
Sunt de acord cu cei care au postat anterior ,depuneti-va demisia ,dupa ce in prealabil ati inregistrat cererea.Puteti sa o depuneti prin posta cu confirmare de primire astfel cum ati fost sfatuit
1. In cazul demisiei nu se face cerere se face o notificare.
2. O puneti prin posta, cu confirmare de primire, cum v-au sfatuit colegii mei.
3. Un model de notificarea demisiei:

Catre,
S.C. ________________________________________

Domnule Administrator,

Subsemnatul(a) __________________________________________________
angajat(a) in functia/meseria ____________________________________________________
la ___________________________________________ , prin prezenta notificare va comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conf. art. 79 ( ) din Codul muncii.

Perioada de preaviz de ____ zile calendaristice va decurge da la data prezentei pana la data de __________________ , iar cu data de ___________________ inceteaza activitatea mea la S.C. ______________________________________ .

Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca!

Data _________________ Semnatura _____________________
Nimic nu-l împiedică pe salariat să prezinte în demisie motivele demisiei sale. Însă, chiar dacă procedează astfel, demisia îşi păstrează natura juridică de act unilateral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)
Demisie neinregistrata AndreeaTm AndreeaTm Buna ziua, am o problema putin diferita, angajatorul nu vrea sa imi accepte demisia, nici macar sa o inregistreze - desi este un act unilateral de vointa. Va ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca oana13 oana13 Lucrez impreuna cu prietenul meu la aceeasi firma din mai anul trecut.Acum doua zile ne-am dat demisia pt ca am gasit un alt loc de munca loc de munca.Problema ... (vezi toată discuția)