Buna ziua,
Am primit Decizia de pensionare anticipata pe Legea 263/2010. Casa de pensii a trimis la firma unde lucrez o informare asupra deciziei de acordare a pensiei anticipate. In aceiasi zi am primit si eu Decizia de pensionare.
Pe aceasta Decizie nu exista o data de punere in aplicare si nu se pune in plata pana nu se inchide CIM. Am dat o Declaratie pe proprie raspundere , catre firma prin care mentionez ca nu dau curs deciziei de pensionare. HR-ul mi-a cerut si raspuns de la Casa de pensii si invoca Codul Muncii art.56. De la casa de pensii mi s-a spus ca atata timp cat CIM nu este inchis si dusa dovada la ei, aceasta Decizie nu este activa. Nu vreau sa anulez Decizia de pensionare, dar nici sa intrerup CIM. Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
C.i.m. a incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare..prin urmare, daca lucrati in continuare in baza acelui contract este munca nedeclarata.
Buna ziua
Mulțumesc pentru raspuns. Va rog sa imi spuneti daca solicit anularea Deciziei de pensie se continua CIM sau se face alt CIM dupa primirea deciziei de anulare?
Mulțumesc anticipat.