avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaizhao1

Activitate Mihaizhao1

Răspuns la discuția Mai trebuie sa platesc CASS 10%?
Daca as scoate la 3 luni 30.000 RONse mai platesc CASS? Este per divident sau per an? Multumesc
Sau daca devin mai tarziu platitor de TVA?
Buna ziua! Se aplica acelasi process in caz de neplatitor de TVA? Adica mai pot recupera cei 1190 EURO VAT?
Multumesc mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția Mai trebuie sa platesc CASS 10%?
Multumesc mult pentru raspuns!
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua! Daca scot divedente trimestrial la fiecare 3 luni in valoare de 30.600 RON (12 salarii minime brute pentru 2022) platesc doar 5%? Mai trebuie sa platesc CASS 10%? Nu stiu daca se aplica pe fiecare divident sau dividentele acumulate intr-un an. Multumesc
Buna ziua! La un venit brut de 6500 EURO lunar, care ar fi taxele anuale pentru PFA si SRL. Incerc sa aflu care este mai benefic din punct de vedere al taxelor si unde ramane cel mai mult profit dintre cele doua forme.

Din cate stiu trece plafonul de 300.000 RON anual si va trebui platit TVA pentru SRL.
Buna ziua! Vreau sa infiintez un SRL, dupa care sa imprumut firma cu 10.000 EURO si sa achizitionez un autoturism din Germania. Din cate am inteles trebuie sa fiu platitor de TVA pentru a recupera TVA-ul de 19% (1.900 EURO). Daca achizitionez autoturismul acum dar firma va incepe sa produca abia dupa 3-4 luni. Cum recuperez TVA-ul platit pe autoturism? Dupa ce incep sa incasez scad TVA-ul pe care il am din vanzarile mele si scad TVA-ul pe autoturism platit pana am scazut tot TVA-ul? Adica daca incasez 5000 EURO, TVA-ul pecare trebuie sa-l platesc este 950 EURO daca scad 1.900 EURO - 950 EURO, reiese 950 EURO ramasi sa ii recuperez. Pe urma luna urmatoare cand incasez din nou reiese 950 EURO - 950 EURO, unde nu platesc deloc TVA. Cam asa se calculeaza? Multumesc.
Buna ziua,

Se mai pot aplica la fondurile europene pentru pensiune agroturistică? Îmi puteți spune va rog care sunt criteriile sau un ghid simplu? Care este vechimea minimă a companiei?