avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate adina.hasegan

Activitate adina.hasegan

Buna ziua,
Va rog sa mi comunicati un text de lege unde este prevazut faptul ca pe perioada in care parintele a beneficiat de concediu potrivit Legii 19/2020, zilele de concediu de odihna aferente anului 2020 prevazute in codul muncii nu sunt diminuate.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa mi spuneti dacă potrivit HG 286/2011, modificat, regulamentul cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale, la Art.14 prevede faptul ca se pot constitui mai multe comisii de concurs. Întrebarea este dacă o instituție care are servicii teritoriale fără activitate economică poate sa organizeze concursuri teritoriale cu aceeași membri de comisii? Sau membrii comisiilor trebuie sa fie diferiți, pentru fiecare post pe regiunea pe care este scos postul?
Mulțumesc anticipat!
Buna seara, va rog sa mi spuneti dacă prevederile privind concediul pentru parintii care au copii sub 12 ani și nu pot efectua telemunca pot beneficia de acest concediu și pe perioada vacantei pascale? (4.04-21.04?), deoarece situația de urgentă a fost data pentru 30 zile (16.03-16..04). Pentru aceasta perioada angajatorul trebuie sa întocmească un act adițional, ordin, decizie de salarizare?
Va mulțumesc anticipat.